Show menu

Circusworkshops

Succes en vrolijkheid met een circusworkshop op school

Denk je aan circus, dan denk je aan kleurrijke activiteiten, energieke acts en heel veel plezier. Met een circusworkshop van Grote Broer breng je die bruisende en vrolijke sfeer van het circus op school. Er zijn verschillende circusworkshops waaruit je kunt kiezen. Elke circusworkshop heeft een eigen invalshoek. Ervaren en enthousiaste workshopdocenten begeleiden de leerlingen. Zij weten precies hoe zij leerlingen op een veilige en toch stimulerende manier laten kennismaken met diverse circusacts. Een mooi voorbeeld daarvan is de workshop Circusspelen. Hierin staat niet een specifieke act of vaardigheid centraal maar komt het brede spectrum van circusactiviteiten aan bod. Van jongleren tot koorddansen en van lopen op een grote bal tot fietsen op één wiel. Leerlingen gaan in kleine groepjes met de materialen en acts aan de slag. Een kleine eindpresentatie met een heus circus op school behoort tot de mogelijkheden. Een circusworkshop op school is altijd een succes!

Wat ontdekken leerlingen in een circusworkshop?

Het lijkt moeilijk: jongleren met drie ballen, lopen over een dun koord of balanceren op een grote bal. Als iemand het voordoet, weet je niet of het jou ooit gaat lukken. Uit onze ervaring met circusworkshops blijkt dat leerlingen eenvoudige acts veel sneller onder de knie hebben dan zij verwachten. Onder begeleiding van onze kundige workshopdocenten boeken ze al snel de eerste resultaten. In het proces zetten ze hun doorzettingsvermogen in en spreken ze hun motorische vaardigheden aan. En voor ze het weten, gaan ze van jongleren met twee ballen naar jongleren met drie ballen! Het opdoen van succeservaringen is een belangrijk element van de circusworkshop op school. Leerlingen ontdekken hoe ver ze komen met de juiste instructies, techniek en materialen én een portie doorzettingsvermogen. Oefening baart kunst, en dat geldt zeker voor de circusworkshop op school.

Nog twee voorbeelden van bruisende workshops

Om je meer idee te geven van de mogelijkheden, lichten we nog twee voorbeelden van een circusworkshop uit. Met de workshop Balanceren gaan leerlingen via simpele en korte oefeningen aan de slag met in evenwicht blijven. Ze helpen elkaar ook hierbij. Samenwerken is daarmee een belangrijk onderdeel van deze circus workshop. Met als resultaat: balanceren op een loopkogel, fietsen op een eenwieler of lopen op een ton! In de workshop Jongleren staat zoals de naam al verraadt het jongleren centraal. De leerlingen werken aan motorische vaardigheden zoals hand-oog coördinatie en tweehandigheid. Het oefenen met jongleren stimuleert het doorzettingsvermogen en de concentratie. Het zelfvertrouwen van leerlingen krijgt een boost als het lukt om met drie ballen te jongleren. Na het aanvankelijke vallen en opstaan volgt de succeservaring.

Alles komt erin terug!

Dit laatste geldt voor alle circusworkshops. De succeservaringen die leerlingen hebben, maken juist deze workshops zo geschikt voor op school. Samenwerken, motorische vaardigheden stimuleren, concentratie bevorderen en zelfvertrouwen vergroten: het komt allemaal terug in circus op school. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een circusworkshop op jouw school? Neem dan contact met ons op.