Show menu

Circusworkshops

6 workshops geselecteerd

In de circusworkshops in scholen worden de leerlingen ondergedompeld in een speelse, absurde wereld. Bijvoorbeeld Circusspelen, Acrobatiek, Jongleren of Goochelen. Ze maken kennis met verschillende trucs. Er zijn ook veel kanten aan het circus. De leerlingen benaderen het volledige spectrum. De workshopleider laat in de workshops in scholen alle kneepjes, acrobatische bewegingen en facetten van het zien. De activiteiten dagen de leerlingen uit om hun grenzen op te zoeken en te verleggen. Ze oefenen in fysieke vaardigheden zoals evenwicht, snelheid, lenigheid, kracht, concentratie, coördinatie en strategie.

Circusworkshops op school

Het is een eeuwenoude traditie, maar blijft ook erg actueel. Het speelt zich af in de openbare ruimte en kan bovenal overal beoefend worden: op straat, in huis, op school. Oefening baart kunst. In de activiteiten op school laat hij of zij zien dat presentatie, absurditeit en humor de bouwstenen zijn. De leerlingen creëren eigen sketches en maken zo een eigen verbeeldingswereld. Ook leren ze buiten bestaande kaders te treden en zichzelf creatief op te stellen.

Samenwerken is belangrijk tijdens circusworkshops

De leerlingen werken individueel in de verschillende workshops en ook samen. Ze bouwen hun eigen capaciteiten uit, maar ook die van de groep. In acrobatie leren ze elkaar te vertrouwen. Hulp en veiligheid zijn hier belangrijke factoren. Ze leren hoe belangrijk het behouden van concentratie en evenwicht is. Samen ben je sterk. In goocheltrucs maken ze kennis met de psychologie die er achter schuilt en de technieken die erbij horen, zoals snelheid en aandachtsafleiding. In de workshops op school leren de leerlingen vooral in groep samen te werken en aan een groter geheel deel te nemen.

Presentatie op school

De leerlingen werken naar een presentatie toe en ondervinden zo het belang van repetitie. Ze leren zichzelf en hun uitvoering te presenteren en leren hoe ze de aandacht van het publiek kunnen vasthouden. Het is fijn als een kunstje individueel of in groep lukt. Dit draagt bij aan het plezier van het kind en werkt motiverend. Er kan nog meer, het kan nog groter, het kan nog gekker. Boven alles is circus ook gewoon heel erg leuk, grappig en beweeglijk.