Workshop Acrobatiek

Acrobaten horen thuis in het circus. Slingeren aan trapeze, bijzondere kunsten doen op het piste zeil en een menselijke piramide bouwen. Voor de workshop Acrobatiek hoef je niet sterk of lenig te zijn, door de fijne begeleiding van onze echte circusartiesten kan elke leerling in deze workshop een acrobaat worden. Samen maken de leerlingen de mooiste acrobatische trucs. Concentratie en coördinatie, maar bovenal vertrouwen zijn nodig voor acrobatiek. Leerlingen ontdekken dat ze veel meer samen kunnen dan ze in eerste instantie dachten.

Opbouw workshop Acrobatiek

Na de introductie van de workshopdocent, die een heuse circusartiest is, waarbij veel aandacht is voor veiligheid, gaan de leerlingen opwarmoefeningen doen. Het is wel belangrijk goed opgewarmd te zijn voor deze actieve workshop acrobatiek! De leerlingen leren vervolgens diverse acrobatische trucs die zijn gebaseerd op balans en evenwicht. Ze gaan zowel duo, als groepsacrobatiek doen. Er wordt niet alleen gekeken naar de eindpositie, maar ook hoe je tot die eindpositie komt en hier weer veilig en soepel uitkomt. Aan het einde van de les doen alle leerlingen samen ook nog enkele piramidetrucs, waarbij ze flink de hoogte ingaan.

Meer interesse in een algemenere en bredere kennismaking met circus dan alleen het acrobatische onderdeel? Bekijk dan onze workshop circusspelen!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen werken individueel en samen aan fysieke vaardigheden zoals evenwicht, kracht, concentratie, coördinatie en strategie.
  • Leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en daarbij wordt een andere creativiteit aangesproken.
  • Leerlingen leren spelenderwijs het belang van hulp en veiligheid.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Voor deze workshop is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Per tweetal leerlingen is een gymmat noodzakelijk.

Meer informatie aanvragen