Workshop Circusspelen

Hooggeëerd publiek! Vandaag is het zo ver! Het circus komt naar júllie basisschool. Zet de clowntjes in een rij, poets de hoge hoed van de directeur op en laat de acrobaten van de klas zich goed strekken, want vandaag gaat het gebeuren: de circus activiteiten zijn opgebouwd, het feest kan beginnen!

Een heleboel verschillende circusmaterialen en heel veel plezier: dat is de workshop Circusspelen. De leerlingen maken in kleine groepjes op een veilige manier kennis met verschillende circusmaterialen. Zo ontdekken en leren ze de fijne kneepjes van het vak. Deze circus activiteit geven we graag bij jullie op school!

Opbouw workshop Circusspelen

Er wordt een carrousel van circus activiteiten opgesteld aan de hand van de diverse materialen. Allereerst legt de workshopdocent alle materialen uit. We besteden veel aandacht aan veiligheid, dit is erg belangrijk bij circus. Vervolgens gaan de leerlingen in kleine groepjes experimenteren met de circusmaterialen. Zo gaan ze aan de slag met jongleren en koorddansen, maar ook: lopen op een grote bal, de kunst van het diaboloen en nog veel meer. De workshopdocent begeleidt de leerlingen en leert ze de beste en mooiste circustrucs. Ten slotte is er de mogelijkheid om een korte presentatie te maken.

Al wat bekender met circus activiteiten? Dan kan je ook kiezen voor een specialistische workshop, zoals bijvoorbeeld de workshop acrobatiek!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende circusmaterialen.
  • Leerlingen leren zich te presenteren.
  • Er wordt een beroep gedaan op de concentratie en het evenwicht van de leerlingen.
  • Leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen.
  • Leerlingen hebben een succeservaring: ik kan lopen op een loopkogel of jongleren met drie ballen!

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro per dag.

Benodigdheden

Voor deze workshop is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Bij voorkeur zijn er ook gymmatten.

Meer informatie aanvragen