Workshop Circustheater

Stap de piste in en ontdek het circus

Van sterkste man tot clown: in de workshop Circustheater leven leerlingen zich in in personages die je in de piste tegenkomt.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding en uitleg.

Beginnen

Welk personage ben jij? De leerlingen kiezen hun rollen.

Doen

De leerlingen oefenen en verfijnen hun acts.

Delen

De leerlingen voeren hun acts op voor elkaar: wat een feest!

Een energieke workshop waarin al het leuke van het circus en theater samenkomt!

Wanneer je aan circus denkt, denk je misschien eerst aan clowns en acrobaten. Maar naast deze trucs komt er nog veel meer kijken bij het circus! Iedereen in het circus speelt namelijk een vorm van theater. Tijdens deze workshop circustheater leren de leerlingen circustheater en kruipen ze in de huid van verschillende personages die thuis zijn in de circuspiste. Een energieke workshop die elke leerling transformeert tot een échte circusartiest, leuk voor jong en oud!

Opbouw workshop Circustheater

De workshopdocenten die circusworkshops geven bij Grote Broer zijn échte circusartiesten. Naast workshops geven, staan zij nog regelmatig in de piste! Van niemand kan je het circusvak dan ook beter leren dan van hen! Tijdens de workshop verdiepen de leerlingen zich in het zijn van een hilarische clown, een circusdirecteur of de sterkste persoon uit de klas (misschien zelfs wel van de school!).

In de workshop Circustheater leren de leerlingen hoe zij deze acts kunnen opvoeren. Hoe kan je zulke leuke grappen maken als een clown? En hoe kan je het publiek voor de gek houden en een gigantisch gewicht optillen? De leerlingen leren door middel van circustheater een illusie te creëren of een grap te communiceren. Na deze workshop zijn het ware circusartiesten!

Wil je het groter aanpakken? Bekijk dan ons dagproject de Circusdag!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren zich in te leven in verschillende circuspersonages.
  • Leerlingen leren zich fysiek te uiten.
  • Leerlingen leren andere aspecten van de kunstdiscipline Circus.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Voor deze workshop is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Bij voorkeur zijn er ook gymmatten.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Circustheater