Show menu

Dansworkshops op school

Dansworkshops op school

Welkom bij ons overzicht van dansworkshops! Hier ontdek je alle dansworkshops die we op basisscholen organiseren. Van hiphop tot dansexpressie tot free running. Onze professionele workshopdocenten zorgen ervoor dat iedereen in beweging komt, of je leerlingen nu beginner zijn of al ervaring hebben. Benieuwd naar alle dansworkshops die we aanbieden? Kijk hieronder!
Je gekozen filters Filters wissen
14 workshops geselecteerd

Grote Broer heeft allerlei workshops die stuk voor stuk weer andere leeraspecten stimuleren, zo doet dans bewegen en stimuleren circusworkshops de succeservaring van leerlingen. In onze workshops voor scholen gaan de leerlingen aan de slag met dans. Ze werken samen om het eindresultaat tot een mooi geheel te brengen. In de dans workshops leren de leerlingen hoe ze bewegingen soepeler en handiger kunnen maken. Want hoe vaker je danst, hoe beter het gaat. Dansen is een kwestie van durven, oefenen en samenwerken. Grote Broer heeft allerlei dans workshops, zoals Kleuterdans, Streetdance, Hiphopdance en Breakdance.

Dans workshops, spreken met je lichaam

In de dans workshops voor scholen worden leerlingen zonder woorden onderdeel van een groter geheel. Ze leren communiceren zonder tekst. In het dansen gebruiken de leerlingen niets meer dan hun eigen lichaam. Daardoor leren ze zichzelf te laten zien. Het medium dans draagt bij tot de zelfontplooiing van leerlingen en hun beweeglijkheid. Dansen stimuleert de lichamelijke ontwikkeling en de conditie van kinderen. Daarnaast bevordert het ook de samenwerking onderling. Samen zullen ze een eindrestultaat neer moeten zetten, hierdoor zullen ze rekening met elkaar moeten houden en opletten dat ze als groep samen iets maken!

Dans activiteiten op school

In de activiteiten op scholen leven de leerlingen zichzelf uit op een artistieke manier. Dans is een kunstvorm die vertrekt vanuit de basis van het zijn: de beweging. Iedereen kan het, als je het maar durft. Het is een eeuwenoude traditie, er zijn talloze variaties. Het is leuk om deze aan de kinderen te leren, zo ontdekken ze ook de geschiedenis die erbij hoort. Elke generatie ontwikkelt een eigen dans. De workshopdocenten leren dus ook steeds van de leerlingen. Dansen verbindt mensen. Het hoera-gevoel wanneer een dans, na lang oefenen, lukt is erg waardevol. Het stimuleert leerlingen om nog verder te oefenen en dus ook nog meer te dansen. De dans workshops tonen de artistieke waarde van dans aan, ze laten zien dat dans meer is dan sport alleen. Ze tonen dat een dans ook een verhaal kan vertellen.

Uit het hoofd, met het lichaam

In scholen zijn leerlingen veel met hun hoofd bezig. Dit kunnen ze in de workshops en dansactiviteiten een moment opzij zetten. Even geen rekenen of spellen. In de workshop is het tijd voor het buikgevoel, de armen en benen worden uitgegooid. Kinderen dansen van nature graag, het is belangrijk om dit genoeg te blijven doen. Het is een uitlaatklep die leerlingen ruimte en vrijheid biedt, waardoor ze nadien weer fris en ontladen in de klas aan de slag kunnen.