KBW - Gr. 1/2 - Dansexpressie

Ontdek het grote plezier in dansen! In de workshop Dansexpressie beleven de leerlingen avonturen door te dansen op muziek. De verhalen zijn geïnspireerd op het thema van de Kinderboekenweek. De leerlingen verkennen verschillende bewegingen en ritmes, en maken zo samen een eigen dansverhaal. Doel is dat de leerlingen zich expressiever en vrijer kunnen uiten in beweging.

Opbouw workshop Dansexpressie

Stralende koppies en spetterende dansers! Met de Kinderboekenweek-workshop Dansexpressie verkennen de leerlingen de wereld van dans en verbeelding. Onze dansdocent leert ze hoe je een verhaal vertelt met dans. De leerlingen leren op verschillende manieren op muziek bewegen. Door dansspellen en fantasierijke opdrachten leren ze om vanuit hun eigen verbeelding en associaties te dansen. Het belangrijkste doel is om te ervaren hoe je met plezier samen kunt dansen! Zo bedenken ze een verhaal met personages die eigenwijze keuzes maken, geïnspireerd op het Kinderboekenweek thema. Bij Dansexpressie werken de leerlingen aan hun lichaamsbewustzijn, zelfexpressie en zelfvertrouwen.

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Hup Herman – Yvonne Jagtenberg

Meer weten? Neem contact op

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim en leeg lokaal. Een gymzaal is heel geschikt voor dansworkshops, ivm. een dempende vloer. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 1/2 - Dansexpressie