KBW - Gr. 3/4 - Dansexpressie


Leerlingen ontdekken hun expressieve vaardigheden in de workshop Dansexpressie. Speciaal voor de Kinderboekenweek wordt aan de leerlingen gevraagd om verhalen bij het thema ‘Eigenwijs’ te delen en om te zetten naar beweging. Ze worden spelenderwijs meegenomen in een creatief proces waarbij ze het samen dansen ervaren en werken aan hun verbeeldingskracht en lichaamsbewustzijn.

Opbouw workshop Dansexpressie

In de workshop Dansexpressie staat het ontdekken van beweging en dans vanuit het Kinderboekenweek-thema centraal. De workshop begint met een warming-up om wat vrijer te worden in bewegen. Vervolgens gaan de leerlingen meerdere oefeningen doen waarin ze worden aangemoedigd om hun verhalen bij het thema ‘Eigenwijs’ te delen en om te zetten naar beweging. Onder begeleiding van de dansdocent bedenken de leerlingen een gezamenlijke dans met een begin, midden en eind. Hierin kunnen personages, dieren en emoties terug komen, en ook avonturen op school of van thuis. Door middel van improvisatie en associatie ontwikkelen de leerlingen hun expressieve vaardigheden. Een inspirerende en energieke Kinderboekenweek-workshop waarin de leerlingen hun eigen eigenwijze avonturen beleven!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Opzij voor Pietje Prinses! – Mirjam Mouse

Meer weten? Neem contact op

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Voor deze workshop is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 3/4 - Dansexpressie