Workshop Breakdance

Leer de beste basismoves

In de workshop Breakdance komen leerlingen meer te weten over deze spectaculaire dansvorm en gaan ze er zelf mee aan de slag.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een introductie en voorbeelden.

Beginnen

Met een warming-up komen de leerlingen los.

Doen

De leerlingen leren diverse basis- en powermoves.

Delen

De leerlingen laten aan elkaar zien wat ze hebben geleerd.

Daag je leerlingen op een veilige manier uit met deze stoere dansvorm.

Wie bij dans alleen maar aan ballet denkt, heeft het goed mis! Er zijn allerlei stoere dansvormen die leuk zijn voor de hele klas. Een voorbeeld hiervan is onze breakdance workshop. Iedereen heeft wel eens de coole moves van een breakdancer gezien, bijvoorbeeld bij So you think you can Dance, of in een reclame of videoclip. In deze workshop leren de leerlingen coole moves met de benodigde attitude.

Opbouw workshop Breakdance

Op de dag van de workshop komt een van onze professionele dansdocenten jullie kan op! Grote Broer werkt met veel professionele dansers samen en we zoeken altijd naar een goede match tussen de school, de workshop en de workshopdocent, zodat de workshop een echt succes wordt.

De workshop start met een korte introductie over Breakdance en als het kan worden er ook een aantal filmpjes getoond zodat de leerlingen een idee krijgen bij de moves die allemaal onder breakdance vallen. Al snel gaan de leerlingen aan de slag met de warming-up. De workshopdocent leert de leerlingen diverse basismoves en powermoves. Dit zijn de indrukwekkende en complexere moves. Ze leren hoe ze de powermoves kunnen combineren met simpelere dansbewegingen. En hoe ze hun “tegenstander” kunnen aftroeven met lichaamstaal.

Naast Breakdance biedt Grote Broer nog veel meer workshops aan, waaronder de workshop Werelddans!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met het dansgenre Breakdance en diens oorsprong.
  • Leerlingen maken kennis met de verschillende aspecten van een breakdance.
  • De workshopdocent heeft als doelstelling de deelnemers plezier te laten beleven aan het dansen en voldoende veiligheid te bieden.
  • Het doorzettingsvermogen van de leerlingen wordt aangesproken en zij ontdekken dat ze meer in huis hebben dan ze dachten.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent. Bij voorkeur zijn er gymmatten.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Breakdance