Workshop Capoeira

Op zoek naar een workshops om jouw leerlingen mee te verrassen? Iets waar kunst, cultuur en sport bij elkaar komt en die leuk is van jong tot oud? Dan zit je goed met de workshop capoeira. Capoeira is een Braziliaanse dans- en vechtkunst. Bij Capoeira leren de leerlingen over de achtergrond van deze in Nederland inmiddels zeer populaire cultsport. Ze leren bijvoorbeeld in duo’s op ritmes dans- en vechtbewegingen te maken en te ontwijken. Uiteindelijk gaan ze in een “Roda” – een cirkel – de dansen opvoeren.

Opbouw workshop Capoeira

Een van de professionele capoeira docenten van Grote Broer komt naar jullie school toe om deze workshop tot in de puntjes te regelen. De workshop start met een introductie over de cultuur en tradities van Capoeira. Na een warming up worden er diverse onderdelen geoefend: de verschillende dans- en vechttechnieken en de acrobatische bewegingen. Bij Capoeira is ook het maken van ondersteunende muziek een belangrijk onderdeel. Op het ritme van deze muziek werken de leerlingen toe naar een presentatiemoment. In de Roda gaan de leerlingen hun bewegingen in duo’s tonen. De leerlingen die de cirkel vormen maken muziek met de instrumenten, klappen en maken geluid met hun stem. Kortom, een groot feest!

Een ander project waar dans en muziek heel mooi samen komen is ons dagproject de Sambaschool!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • De leerlingen leren over de ontstaansgeschiedenis van Capoeira en de tradities die daarin tot uiting komen.
 • De leerlingen maken kennis met de basistechnieken van dans- en vechtkunst, waar tevens acrobatiek onderdeel van uit maakt.
 • De leerlingen werken aan focus, contact en op elkaar reageren aan de hand van de basistechnieken van Capoeira.
 • Er wordt gewerkt aan het versterken van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de leerlingen.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • De materiaalkosten zijn 32,50 per dag.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.