Workshop Capoeira

Ontdek deze Braziliaanse dans- en vechtkunst

In de workshop Capoeira maken leerlingen veilig kennis met de basis van deze dans- en vechtkunst met acrobatische elementen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is capoeira en hoe is het ontstaan?

Beginnen

De leerlingen doen een warming-up om los te komen.

Doen

De leerlingen leren diverse dans- en vechttechnieken en bewegingen.

Delen

In duo’s laten de leerlingen hun bewegingen aan elkaar zien.

Beweging, muziek, samenspel: in deze workshop komt alles samen. 

Op zoek naar een workshops om jouw leerlingen mee te verrassen? Iets waar kunst, cultuur en sport bij elkaar komt en die leuk is van jong tot oud? Dan zit je goed met de workshop capoeira. Capoeira is een Braziliaanse dans- en vechtkunst. Bij Capoeira leren de leerlingen over de achtergrond van deze in Nederland inmiddels zeer populaire cultsport. Ze leren bijvoorbeeld in duo’s op ritmes dans- en vechtbewegingen te maken en te ontwijken. Uiteindelijk gaan ze in een “Roda” – een cirkel – de dansen opvoeren.

Opbouw workshop Capoeira

Een van de professionele capoeira docenten van Grote Broer komt naar jullie school toe om deze workshop tot in de puntjes te regelen. De workshop start met een introductie over de cultuur en tradities van Capoeira. Na een warming up worden er diverse onderdelen geoefend: de verschillende dans- en vechttechnieken en de acrobatische bewegingen. Bij Capoeira is ook het maken van ondersteunende muziek een belangrijk onderdeel. Op het ritme van deze muziek werken de leerlingen toe naar een presentatiemoment. In de Roda gaan de leerlingen hun bewegingen in duo’s tonen. De leerlingen die de cirkel vormen klappen, maken muziek met de instrumenten en geluid met hun stem. Kortom, een groot feest!

Een ander project waar dans en muziek heel mooi samen komen is ons dagproject Wereld Dansdag!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • De leerlingen leren over de ontstaansgeschiedenis van Capoeira en de tradities die daarin tot uiting komen.
  • De leerlingen maken kennis met de basistechnieken van dans- en vechtkunst, waar tevens acrobatiek onderdeel van uit maakt.
  • De leerlingen werken aan focus, contact en op elkaar reageren aan de hand van de basistechnieken van Capoeira.
  • Er wordt gewerkt aan het versterken van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de leerlingen.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten zijn 32,50 euro per dag.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Capoeira