Workshop Dansexpressie

Ontdek het plezier van bewegen

In de workshop Dansexpressie verkennen leerlingen de mogelijkheden van beweging aan de hand van muziek.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding en een warming-up.

Beginnen

Eenvoudige oefeningen helpen de leerlingen op gang.

Doen

De leerlingen gaan steeds expressiever en vrijer bewegen.

Delen

De leerlingen sluiten samen af en wisselen ervaringen uit.

Je leerlingen ervaren de kracht van expressie en verleggen hun grenzen.

Zet de muziek maar aan, maak de spieren los en ga aan de slag met onze professionele dansdocenten! In de workshop Dansexpressie staat kennismaking centraal, kennismaking met je eigen lichaam, je eigen kunnen, met muziek en met dans. Dans is ontzettend spannend, zeker in groepsverband, maar tijdens onze workshop dansexpressie leren de leerlingen dat het vooral heel erg leuk is! Via toegankelijke oefeningen gaan de leerlingen vanuit hun eigen gevoel en beleving dansen. Zo starten we bij wat dichtbij licht en bouwen we rustig uit naar de spannendere dansbewegingen. De dansdocent helpt de leerlingen zo om hun expressief vermogen te ontwikkelen. De workshop Dansexpressie is uitermate geschikt om aan een thema te koppelen, zoals natuur, seizoenen, dieren etc.

Opbouw workshop Dansexpressie

De workshop Dansexpressie start met een warming up. De workshopdocent helpt de leerlingen met simpele oefeningen te dansen. Elke leerling krijgt hierdoor het gevoel dat hij/zij het kan. Stapsgewijs neemt de workshopdocent de leerlingen steeds verder meer in de wereld van dans. De leerlingen gaan hierdoor steeds vrijer en expressiever bewegen. Ze maken kennis met hun lichaam en experimenteren met zich fysiek uit te drukken, bijvoorbeeld het uitdrukken van emoties. Afhankelijk van de leeftijd zijn de bewegingen steeds complexer. Als er voldoende tijd is studeren de leerlingen een echte dans in.

Is een specifiekere dansworkshop meer iets voor jou en je leerlingen? Bekijk dan eens onze workshop breakdance!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en de mogelijkheden van hun lichaam te verkennen aan de hand van muziek.
  • Leerlingen leren te coördineren, op ritme te werken en onverwachte bewegingen in te zetten.
  • Leerlingen leren efficiënt om te gaan met hun kracht en lichaam, zonder daarbij vanuit spierkracht te werken.
  • Leerlingen leren om zich te uiten in beweging, via aangeleerde passen en ook via improvisatie.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim en leeg lokaal. Een gymzaal is heel geschikt voor dansworkshops, ivm. een dempende vloer. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Dansexpressie