Workshop Hiphopdance

Leer dansen vanuit een flow

In de workshop Hiphopdance maken leerlingen actief kennis met deze dansvorm en de culturele achtergrond van hiphop.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding en een warming-up.

Beginnen

De leerlingen oefenen met de basisbewegingen.

Doen

De leerlingen gaan aan de slag met de choreografie van hun dans.

Delen

De leerlingen voeren samen hun hiphopdance uit.

Je leerlingen ontdekken het plezier van samen bewegen op hiphopmuziek.

Tijdens deze workshop ga je een dansstijl leren met een rijke geschiedenis. Hiphop is geboren in New York in de jaren 60 – 70 van de vorige eeuw. Hiphopdance is dansen vanuit een flow: de bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De leerlingen ontdekken tijdens deze workshop wat hiphopdance precies is en leren coole moves!

Wil je je leerlingen een beetje voorbereiden op deze workshop? Lees hier dan wat extra informatie over de cultuur en geschiedenis van hiphop!

Opbouw workshop Hiphopdance

Grote Broer werkt samen met veel freelance dansdocenten. Wij kiezen de workshopdocent die perfect bij jouw school en jullie leerlingen past. Op de dag van de workshop komt deze professional naar jullie toe en neemt de leerlingen mee in diens expertise. Een warming-up is erg belangrijk, dus hiermee starten de leerlingen. Vervolgens leren ze diverse basisbewegingen. Deze bewegingen zijn toegankelijk voor alle leerlingen. De leerlingen ontdekken dat je met simpele bewegingen al een mooie hiphop choreografie kunt neerzetten. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen bouwt de groep de hiphop dans verder uit met ingewikkeldere bewegingen. De workshop eindigt met een uitvoering van de hiphop choreografie en uiteraard een cooling down.

Geïnteresseerd in een andere actieve workshop? Bekijk dan eens onze uitdagende Free Running workshop!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met het dansgenre Hiphop en diens oorsprong.
  • Na het leren van een aantal basismoves passen de leerlingen deze bewegingen in een choreografie toe.
  • De workshopdocent heeft als doelstelling de deelnemers plezier te laten beleven aan het dansen, de groep samen te laten werken en voldoende veiligheid te bieden om verlegen deelnemers uit hun schulp te laten kruipen.
  • De leerlingen worden bewust gemaakt van de ruimte om hen heen en uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Hiphopdance