Workshop Kleuterdans

Lekker dansen op muziek!

In de workshop Kleuterdans ontdekken leerlingen het plezier van samen bewegen en leren meer over danspassen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding en een warming-up.

Beginnen

De leerlingen gaan aan de slag met dans en beweging.

Doen

De leerlingen doen danspassen na en bedenken nieuwe passen.

Delen

De leerlingen bewonderen elkaars dansjes.

Laat je leerlingen speels en toegankelijk kennismaken met dans.

We bewegen allemaal geregeld op muziek, maar is dat meteen dansen? Tijdens de workshop Kleuterdans maken de leerlingen op een speelse manier kennis met dans en de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam rondom een pakkend thema. Een dansles die we gewoon verzorgen in de klas. Onze professionele dansdocent zal zich volledig instellen op het niveau van de leerlingen en zo een vernieuwende succeservaring creëren voor iedereen! Zet de muziek maar aan, want de leerlingen worden stuk voor stuk échte dansers!

Opbouw workshop Kleuterdans

Allereerst begint de workshop met een kennismaking en een warming-up. Vervolgens wordt de les ingeleid rondom een herkenbaar thema. De workshopdocent doet verschillende spelletjes die de leerlingen helpen bewust te maken wat ze met hun lichaamsdelen kunnen doen en laat ze dit vooral zelf ontdekken. Ze leren danspassen en zetten een stap in het zelf bedenken van danspassen. De kleuters maken kennis met de lesstructuur van een dansles. Bijvoorbeeld dat je op verschillende plekken in de ruimte kan dansen zoals op de eigen plek, diagonaal of oversteken.

Afhankelijk van het niveau van de leerlingen, gaat de workshopdocent in het laatste gedeelte van de workshop Kleuterdans samen met de leerlingen een korte choreografie maken.

Bekijk ook onze andere dansworkshops en ons dagproject Wereld Dansdag!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen ontdekken de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam.
  • Leerlingen leren te bewegen op het ritme van de muziek.
  • Leerlingen leren danspassen te reproduceren en zetten – afhankelijk van het niveau – een stap in het exploreren en zelf maken van danspassen.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Voor deze workshop is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Kleuterdans