Workshop Streetdance

Maak kennis met dit stoere dansgenre

In de workshop Streetdance werken leerlingen aan bewegingen uit diverse dansstijlen en muzieksoorten.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding en een warming-up.

Beginnen

De leerlingen oefenen met verschillende basisbewegingen.

Doen

De leerlingen gaan dansen in diverse stijlen.

Delen

De workshop eindigt met een spetterede dans als afsluiting.

Je leerlingen ontdekken het plezier van samen beweging op muziek.

Streetdance is een heel bekende dansvorm en daarom erg geschikt om met basisschoolleerlingen te doen. De workshop Streetdance daagt leerlingen uit en ze leren allerlei vette moves. Samen met de professionele workshopdocent werken de leerlingen aan verschillende bewegingen uit diverse dansstijlen en muzieksoorten. Kortom, een ware ontdekkingstocht in de stoere streetdance wereld!

Opbouw workshop Streetdance

Grote Broer werkt met veel freelance dansers samen. Zij hebben affiniteit met lesgeven en zijn professionele dansers! De perfecte personen dus om voor de klas te zetten. De dansworkshop start met een goede warming-up, zodat de spieren lekker warm zijn en er geen blessures optreden tijdens deze leuke dag. De leerlingen leren eerst verschillende basisbewegingen. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met een streetdance choreografie op een toegankelijk niveau. De workshopdocent kijkt hierbij goed naar wat de leerlingen al kunnen en waar behoefte aan is binnen de groep. Hierbij is er ook de mogelijkheid om eigen ideeën in te brengen, afhankelijk van de vaardigheid van de leerlingen. Deze streetdance workshop is lekker actief en er is dus veel ruimte voor de leerlingen om hun energie kwijt te kunnen! Omdat streetdance uit meerdere dansstijlen bestaat, komt er van alles aan bod tijdens de workshop, samen vormt dit een spetterend geheel. Als afsluiting doen de leerlingen een cooling down.

Meer behoefte aan een oriënterende dansworkshop, bekijk dan eens onze workshop Dansexpressie.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met het dansgenre Streetdance.
  • De workshopdocent heeft als doelstelling de leerlingen plezier te laten beleven aan het dansen, de groep samen te laten werken en voldoende veiligheid te bieden om verlegen leerlingen uit hun schulp te laten kruipen.
  • Leerlingen worden bewust gemaakt van de ruimte om hen heen en uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Streetdance