Show menu

Digitale Media workshops op school

In de workshops digitale media voor scholen reiken we innovatieve vormen aan waarmee de kinderen leren zich uit te drukken. Denk aan bijvoorbeeld workshops als vloggen, stop motion en virtual reality. Zo maken kinderen al vroeg in hun ontwikkeling kennis met deze technieken en leren ze de nieuwste technologieën te gebruiken. Doordat de leerlingen tijdens de activiteiten zelf maken en creëeren, ondervinden ze gaandeweg de werking van de gebruiksmaterialen. Digitale media laat kinderen dit ontdekken. De leerlingen zoeken zelf uit wat er allemaal met de technieken kan en ontdekken spelenderwijs verschillende mogelijkheden. In de workshops rondom digitale media op scholen gaan ze artistiek met techniek om. We koppelen esthetiek en functionaliteit aan elkaar. Kinderen komen in aanraking met innovatie terwijl ze creatief bezig zijn. Meer behoefte aan uit je hoofd en ín je lichaam komen tijdsn een van onze culturele activiteiten? Neem dan een kijkje bij onze theater workshops!

Nieuwe digitale media workshops op school

In de activiteiten met digitale media binden we veel verschillende uitingsvormen samen. Niet alleen het vastleggen met een camera of een ander device is een aspect; iemand moet het filmpje presenteren, de voice-over inspreken, het acteerwerk, etc. Krachten worden gebundeld. Het samenwerken van al deze factoren maakt de leerlingen gemotiveerd en nieuwsgierig. Iedereen krijgt een eigen verantwoordelijkheid en kan zijn eigen deel vormgeven. Hierdoor leren de leerlingen niet alleen het gebruik van de nieuwe techniek, maar ze leren zichzelf ook presenteren. Digitale media leent zich hier uitstekend voor. Kinderen zoeken naar andere manieren om zichzelf uit te drukken. We kijken naar verschillende vertelvormen. De workshopdocenten bieden de leerlingen verschillende perspectieven en methodes aan.

Verslaggevers van de toekomst

In filmpjes of foto’s doe je al gauw verslag van iets. De maker is vaak de verslaggever. Denk aan de digitale media workshop Vloggen. De activiteiten in scholen nodigen de leerlingen uit om zich onderzoekend op te stellen. Kinderen dagen we uit om vragen bij de dingen te stellen. Maar natuurlijk ook er antwoorden op te proberen vinden. We sporen kinderen aan om kritisch en reflectief naar de wereld te kijken. In de workshops in scholen linken we het gebruik van digitale media ook aan vragen over de toekomst. Wat is er allemaal nog mogelijk? Waarom? En hoe zal de toekomst er uitzien? De kinderen van nu zijn de volwassenen van later. Het is dus belangrijk dat ze deskundig voorbereid zijn. In de workshops digitale media in scholen sporen we de leerlingen aan om in elk geval de eerste stap te zetten naar het kritisch maatschappelijk denken, o.a. over het gebruik van digitale media.