Workshop Filmtechnieken

Wil jij samen met je klas of meerdere klassen samen zelf een film maken, maar weet je niet hoe dit moet? Dan is de workshop Filmtechnieken echt iets voor jou en je klas!

Iedereen kijkt films, maar wat komt er allemaal kijken bij het maken van een goede film? Tijdens de workshop Filmtechnieken ontdekken de leerlingen dat er veel keuzes gemaakt worden rondom film, camera en montages. Ze maken kennis met al deze technieken en passen het toe in een zelfgemaakte film.

Opbouw workshop Filmtechnieken

De workshop start met het bekijken van een aantal filmscènes. Dit zijn allerlei verschillende filmscènes. De leerlingen letten op de snelheid van montage, camerastandpunten, kleurkeuzes, maar ook de muziek en nog veel meer. Ook worden er een aantal vaktermen besproken en geleerd. Deze termen zijn goed om te weten tijdens het maken van een film. Je moet tenslotte wel weten waar de regisseur of producent het over heeft. Vervolgens gaan de leerlingen in kleine groepjes zelf met deze filmtechnieken aan de slag. Vanuit een zelfbedachte korte scène krijgen de groepjes een aantal opdrachten waarin ze de besproken filmtechnieken kunnen toepassen. Aan het einde van de workshop worden de resultaten teruggekeken. Een technische workshop voor de hele klas.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren over de technische opbouw van een film.
  • Leerlingen leren hoe ze omgaan met een camera en zo ook met een technisch apparaat binnen een groep samen werken.
  • Leerlingen leren om filmtechnieken zelf toe te passen en deze creatief in te zetten.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde en 20 euro voor elke volgende ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads.

Meer informatie aanvragen