Workshop Fotostrip

Deze workshop gaat niet alleen over het maken van foto’s maar ook over het maken van een verhaal! De leerlingen maken namelijk hun eigen fotostrip tijdens deze workshop. Ze bedenken hun eigen verhaal en gaan aan de slag met het maken van foto’s die hier goed bij passen. De foto’s worden daarna op onze iPads samengevoegd met tekst, zodat het een echte fotostrip wordt.

Opbouw workshop Fotostrip

Allereerst start de workshop Fotostrip met theater- en fotografieles. De leerlingen leren over personages, het spelen van emoties en living statues. Ook leren de leerlingen over perspectief en beeldkaders, allemaal relevant voor de fotostrip die ze gaan maken. Vervolgens gaan ze in groepjes brainstormen over een kort verhaal en maken ze een plan voor de verschillende soorten foto’s. Hierna gaan ze aan de slag met het maken van alle foto’s. Goed stil kunnen staan is erg belangrijk! Tot slot worden de foto’s via een programma op onze iPads samengevoegd tot een fotostrip, waarin beeld en tekst samenkomen. Wordt het een grappige fotostrip of misschien wel een spannende? Het is helemaal aan de leerlingen zelf wat ze ervan maken. Met een goede basis in fotografie, maar ook in storytelling gaat dit helemaal goed komen!

Geïnteresseerd in andere beeldende kunst workshops? We hebben ook een toffe workshop Fotografie of juist de workshop Pinhole Fotografie!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Het mediabewustzijn van leerlingen wordt gestimuleerd.
  • Leerlingen ontwikkelen hun communicatieve vaardigheden.
  • Leerlingen leren beelden te interpreteren.
  • Leerlingen leren een verhaal uit te werken in foto’s en samen te voegen tot een stripverhaal.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde en 20 euro voor elke volgende ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

Meer informatie aanvragen