Workshop Sprookjesfilm

Aan de slag met theater én film

De workshop Sprookjesfilm bestaat uit twee workshops: een waarin theater centraal staat en een waarin de film wordt opgenomen!

Inhoud van deze workshops

Kennismaken

De leerlingen krijgen een introductie en uitleg.

Beginnen

In de eerste workshop oefenen de leerlingen het spel.

Doen

In de tweede workshop nemen de leerlingen hun film op.

Delen

De sprookjesfilm kan door iedereen worden bewonderd!

Deze workshop tovert je leerlingen om tot acteurs in hun eigen film.

Staat iedereen op zijn plek? Kennen we onze tekst? Heeft iedereen een rol? Camera aan… en ACTIE! De workshop Sprookjesfilm tovert leerlingen om in echte acteurs. Ze spelen in de film van Hans & Grietje, Assepoester, Klein Duimpje of bijvoorbeeld Sneeuwwitje. Alle leerlingen spelen een rol in de film. De Workshop sprookjes film is een theater workshop met een film eindproduct!

Opbouw workshop Sprookjesfilm

De workshop Sprookjesfilm bestaat uit twee losse workshops. De eerste keer dat de workshopdocent komt krijgen de leerlingen een theater workshop. Deze is gericht op het gekozen sprookje. Je ontvangt van ons het script. Zodat je na de eerste workshop verder kan oefenen met de leerlingen. Er zijn verschillende scènes, waardoor elke leerling een rol krijgt. Wij leveren een lesbrief met tips voor voorbereidingen voor de opname van de sprookjesfilm. Zoals het knutselen van decor en attributen. De tweede keer dat de workshopdocent komt worden alle ingestudeerde scènes opgenomen, nu wordt het dus echt een sprookjesfilm workshop. Telkens wordt er een groepje uit de klas gehaald om een scène te filmen. De door ons gemonteerde film kan vervolgens overal vertoond worden.

Interesse in een theaterproject voor de hele school? Kijk dan eens naar ons theater dagproject Hotel Heerlijk!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze beeldend een verhaal kunnen vertellen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun expressieve vaardigheden.
  • Leerlingen maken kennis met video en het voor de camera spelen.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 60 euro per groep.

Benodigdheden

Ruim van te voren krijg je het script en de lesbrief voor de aankleding van de sprookjesfilm. Tijdens de eerste workshop is er een ruim lokaal nodig, waar leerlingen vrij kunnen bewegen. Tijdens de tweede workshop is er een lokaal nodig voor de opname van de film. Het is leuk als er meerdere locaties zijn waar delen van de film opgenomen kunnen worden, bijvoorbeeld op de gang of het schoolplein.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Sprookjesfilm