Workshop Sprookjesfilm

De workshop Sprookjesfilm tovert leerlingen om in echte acteurs. Bijvoorbeeld in de film over Hans & Grietje, Assepoester, Klein Duimpje of Sneeuwwitje. Alle leerlingen spelen een rol in de film.

Opbouw workshop Sprookjesfilm

De workshop Sprookjesfilm bestaat uit twee losse workshops. De eerste keer dat de workshopdocent komt krijgen de leerlingen een theaterworkshop. Deze is gericht op het gekozen sprookje. Je ontvangt van ons het script. Zodat je na de eerste workshop verder kan oefenen met de leerlingen. Er zijn verschillende scènes, waardoor elke leerling een rol krijgt. Wij leveren een lesbrief met tips voor voorbereidingen voor de opname van de sprookjesfilm. Zoals het knutselen van decor en attributen. De tweede keer dat de workshopdocent komt worden alle ingestudeerde scènes opgenomen. Telkens wordt er een groepje uit de klas gehaald om een scène te filmen. De door ons gemonteerde film kan vervolgens overal vertoond worden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze beeldend een verhaal kunnen vertellen.
  • Leerlingen ontwikkelen hun expressieve vaardigheden.
  • Leerlingen maken kennis met video en het voor de camera spelen.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 450,00 per dagdeel of € 575,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 35 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 60 euro per groep.

Benodigdheden

Ruim van te voren krijg je het script en de lesbrief voor de aankleding van de sprookjesfilm. Tijdens de eerste workshop is er een ruim lokaal nodig, waar leerlingen vrij kunnen bewegen. Tijdens de tweede workshop is er een lokaal nodig voor de opname van de film. Het is leuk als er meerdere locaties zijn waar delen van de film opgenomen kunnen worden, bijvoorbeeld op de gang of het schoolplein.

    Meer informatie aanvragen