Workshop Stop Motion
Workshop Stop-motion laat de techniek zien die ook gebruikt is voor de Fabeltjeskrant. Dit is een programma waarin heel goed duidelijk wordt hoe een animatie filmpje er nu precies uit komt te zien aan het eind van de workshop. Voor het maken van deze serie wordt elke tekening verschoven en vastgelegd. Zodat alle bewegingen worden gefilmd. Tijdens deze workshop gaan leerlingen hun eigen gave video maken.
Opbouw workshop Stop-Motion
Allereerst worden de mogelijkheden van de stop-motion technieken besproken. Hierbij kun je denken aan hoe je het materiaal kan inzetten, of hoe je bepaalde creaties zo goed mogelijk neer kunt zetten, zodat je een goed eindresultaat krijgt. Vervolgens gaan de kinderen de materialen die ervoor gebruikt worden ontdekken en gaan ze in groepjes aan de slag. De kinderen bedenken een thema en een verhaal. Wordt het een spannende film of juist grappig? Spelen er dieren in of mensen? Alles is mogelijk tijdens de workshop stop-motion.
De kinderen maken met klei of karton figuren en decor voor de animatie film. De leerlingen brengen de figuren tot leven. Ze maken foto’s van de zelfgemaakte figuren en het decor. Samen vormen zij het verhaal. Alle foto’s worden achter elkaar gezet en dan… Het eindresultaat? Een zelfgemaakte animatiefilm!
Meer behoefte aan een ‘analoge’ workshop? Bekijk dan eens onze workshop Illustratie!




Leerdoelen
- Leerlingen maken kennis met de stop motion techniek.
- Leerlingen maken kennis met video.
- Leerlingen leren een verhaal te vertalen naar allerlei foto’s.
- Leerlingen leren in groepjes tot een samenwerking te komen.
Workshopkosten
- Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
- In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
- Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
Reis- en materiaalkosten
- Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
- Materiaalkosten bedragen 60 euro voor de eerste ronde en 30 euro voor elke volgende ronde.
Benodigdheden
Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Een tekenlokaal is zeer geschikt.