Workshop Virtual Reality

De workshop Virtual Reality laat leerlingen hun eigen film maken. Virtual Reality is een relatief nieuwe technologie waarmee je in een virtuele 3D-wereld kunt stappen en 360 graden om je heen kunt kijken. Zo lijkt het alsof je in een andere wereld bent beland. Aan het eind kijken ze de film terug met onze virtual reality brillen.

Opbouw workshop Virtual Reality

Tijdens deze workshop spelen álle leerlingen de hoofdrol in hun film. Ze bedenken samen een verhaallijn voor de film. Wie zijn de personen in de film, wat gebeurt er en waar vindt het plaats? Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het acteren. Na een paar keer oefenen wordt de film opgenomen met een 360 graden camera die in het midden van de ruimte staat opgesteld. Deze speciale camera filmt 360 graden in het rond en de kijker van de film kan daardoor dus rondkijken. De film wordt teruggekeken met behulp van onze virtual reality brillen en smartphones. Het is dan alsof je op de plek van de camera staat en er overal om je heen iets te zien is.

Benieuwd naar de andere digitale media workshops die wij aanbieden? Kijk vooral even op onze overzichtspagina.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met virtual reality.
  • Leerlingen leren een personage neer te zetten door middel van fysiek theater.
  • Leerlingen maken kennis met een nieuwe vorm van film/theater maken, de kijker ziet letterlijk alles.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde en 20 euro voor elke volgende ronde.

Benodigdheden

Een ruim en leeg lokaal. Een speellokaal is erg geschikt. Graag maken we ook gebruik van de gangen. Er is wifi-toegang nodig. We nemen 6 devices mee, voor elk device is een wifi code nodig.

Meer informatie aanvragen