Workshop Vloggen

Van idee tot montage: maak je eigen vlog

In de workshop Vloggen maken leerlingen een eigen vlog over een onderwerp dat zij onder de aandacht willen brengen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is vloggen en wat zijn voorbeelden?

Beginnen

De leerlingen bedenken het onderwerp voor hun vlog

Doen

De leerlingen nemen de vlogs op en monteren die zelf.

Delen

Als er nog tijd is, worden de vlogs samen bekeken!

Je leerlingen gaan aan de slag op het snijvlak van kunst en (digitale) techniek.

Workshop Vloggen is het maken van een videoblog. Vlogs van bijvoorbeeld Enzo Knol of Beautygloss zijn ontzettend populair bij kinderen. Iemand vertelt een verhaal voor de camera in een paar minuten. Het zijn bijna altijd belangrijke, opvallende of leuke onderwerpen. Daarom leren de leerlingen er graag alles over. Gewoon bij jullie in de klas!

Opbouw workshop Vloggen

Allereerst start de workshop Vloggen met een introductie en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Hierna worden de leerlingen actief aan het werk gezet. Ze beginnen met hun eigen vlog. Ze kiezen in groepjes een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen. Vervolgens gaan ze filmen en monteren ze daarna met het montage programma op onze iPads. Ze leren ook over opname- en montagetechnieken. Indien de leerlingen het leuk vinden kunnen een aantal vlogs klassikaal bekeken worden.

In de klas

We kunnen filmen in de klas, op het schoolplein of op een andere inspirerende locatie. Wellicht wil je de workshop aan biologie koppelen en gaan we met de leerlingen de natuur in.

Meer aandacht besteden aan monteren en effects bij het maken van beeldmateriaal? Check dan eens de workshop Filmtechnieken.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven door middel van een vlog.
  • Leerlingen leren het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.
  • Leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde, elke volgende ronde kost 20 euro.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Vloggen