Workshop Vloggen

Workshop Vloggen is het maken van een videoblog. Vlogs van bijvoorbeeld Enzo Knol of Beautygloss zijn ontzettend populair bij kinderen. Iemand vertelt een verhaal voor de camera in een paar minuten. Het zijn bijna altijd belangrijke, opvallende of leuke onderwerpen. Daarom leren de leerlingen er graag alles over. Gewoon bij jullie in de klas!

Opbouw workshop Vloggen

Allereerst start de workshop Vloggen met een introductie en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Hierna worden de leerlingen actief aan het werk gezet. Ze beginnen met hun eigen vlog. Ze kiezen in groepjes een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen. Vervolgens gaan ze filmen en monteren ze daarna met het montage programma op onze iPads. Ze leren ook over opname- en montagetechnieken. Indien de leerlingen het leuk vinden kunnen een aantal vlogs klassikaal bekeken worden.

In de klas

We kunnen filmen in de klas, op het schoolplein of op een andere inspirerend locatie. Wellicht wil je de workshop aan biologie koppelen en gaan we met de leerlingen de natuur in.

Meer aandacht besteden aan monteren en effects bij het maken van beeldmateriaal? Check dan eens de workshop Filmtechnieken.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren een eigen verhaal te presenteren en vorm te geven door middel van een vlog.
  • Leerlingen leren het toepassen van simpele opname- en montagetechnieken.
  • Leerlingen leren samen te werken en creatieve keuzes te maken voor een gezamenlijk product.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro voor de eerste ronde en 20 euro voor elke volgende ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads. Ook vragen we om de mogelijkheid en vrijheid om buiten, in een ander lokaal of op de gang te kunnen werken.

Meer informatie aanvragen