Workshop Wondertrommel

De workshop Wondertrommel zegt het al; het is een workshop waarbij de leerlingen een klein wonder meemaken. Je kleurt of maakt in groepjes plaatjes en deze plak je aan de binnenkant van een ronde zwarte kartonnen koker, laat de koker ronddraaien en je tekeningen komen tot leven! De workshops wondertrommel is de basis van een animatie en daardoor dé introductie voor kleuters in de wondere wereld van film.

Opbouw workshop Wondertrommel

Ter introductie van de workshop wondertrommel krijgen de leerlingen informatie over de oorsprong van animaties. Ook kunnen voorbeelden van moderne animatiefilms natuurlijk niet ontbreken. Daarna gaan ze hier spelenderwijs mee aan de slag. De leerlingen maken in groepjes een eigen zoötroop (de officiële naam voor een wondertrommel). De wondertrommel bestaat uit een koker met gleufjes die kan ronddraaien, wij doen dit door de koker op een oude platenspeler te zetten. Door tekeningen rond te laten draaien bewegen ze snel langs deze gleufjes. Zo lijken de afbeeldingen op elkaar aan te sluiten en ontstaat er een bewegend beeld. De basis van film en animatietechnieken wordt zo door de leerlingen ontdekt. Het resultaat? Een wondertrommel van animatiefilmpjes die de leerlingen met elkaar hebben gemaakt!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • Leerlingen leren hoe ze een stilstaand beeld kunnen laten bewegen.
 • Er wordt inzicht verkregen in de werking en herkomst van animatiefilm.
 • Leerlingen weten hoe een wondertrommel gemaakt wordt en hoe het werkt.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 460,- per dagdeel of € 595,- voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een smart- of digibord. Verder regel je als school voldoende wit A4-papier, kleurpotloden, stiften, scharen, lijm en plakband.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.