Workshop Wondertrommel

Breng je kleurplaten tot leven!

In deze workshop gaan leerlingen creatief aan het werk en maken ze samen een wondertrommel.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding over animatie.

Beginnen

De leerlingen gaan individueel of in groepjes aan de slag.

Doen

Kleuren maar! De kleurplaten worden in de wondertrommel gezet.

Delen

De koker draait en de kleurplaten komen tot leven!

Met deze workshop ontdekken je leerlingen de magie van bewegend beeld.

De naam Wondertrommel zegt het al; dit is een magische workshop! Deze interactieve beeldende workshop sluit perfect op de belevingswereld van de kleintjes aan. Deel de kleurpotloden uit en ga aan de slag!

Wondertrommel techniek

De leerlingen maken in groepjes een eigen zoötroop (de officiële naam voor een wondertrommel). De wondertrommel bestaat uit een koker met gleufjes die kan ronddraaien, wij doen dit door de koker op een oude platenspeler te zetten. Door tekeningen rond te laten draaien bewegen ze snel langs deze gleufjes. Zo lijken de afbeeldingen op elkaar aan te sluiten en ontstaat er een bewegend beeld. Zo ontdekken de kinderen de basis van film en animatietechnieken. Het resultaat? Een wondertrommel van animatiefilmpjes die de leerlingen met elkaar hebben gemaakt!

Opbouw workshop Wondertrommel

Ter introductie van de workshop wondertrommel krijgen de leerlingen informatie over de oorsprong van animaties. Ook kunnen voorbeelden van moderne animatiefilms natuurlijk niet ontbreken. Daarna gaan ze hier spelenderwijs mee aan de slag.

De leerlingen kleuren individueel of gezamenlijk kleurplaten in. Dit is de basis voor het animatie filmpje. Deze plakken we aan de binnenkant van een ronde zwarte kartonnen koker. Laat de koker ronddraaien en je tekeningen komen tot leven! De workshop wondertrommel is de basis van een animatie en daardoor dé introductie voor kleuters in de wondere wereld van film.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze een stilstaand beeld kunnen laten bewegen.
  • Er wordt inzicht verkregen in de werking en herkomst van animatiefilm.
  • Leerlingen weten hoe een wondertrommel gemaakt wordt en hoe het werkt.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een smart- of digibord. Verder regel je als school voldoende wit A4-papier, kleurpotloden, stiften, scharen, lijm en plakband.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Wondertrommel