KBW - Gr. 5/6 - Home sweet home (soapacteren)


Leestip: Hotel Bonbien – Enne Koens
In de workshop Home sweet home duiken de leerlingen in het soapacteren! Ze kruipen in de huid van hun zelfbedachte personages door emoties groot uit te spelen. De leerlingen bedenken een eigen soap met verhaallijn en cliffhanger. Centraal staat het uitbeelden van de bijzondere woonplekken van de personages. De workshop werkt toe naar een presentatiemoment waar de leerlingen vol overgave hun soap spelen!

Opbouw workshop Home sweet home

Tijdens de workshop Home sweet home gaan de leerlingen soapacteren. De workshop start met een warming-up waarin de leerlingen oefenen om op elkaar te concentreren en reageren. Vervolgens gaan ze aan de slag met het uitbeelden van emoties en het bedenken van personages. Om hun soapscenes vorm te geven, bedenken de leerlingen in welke bijzondere huizen de personages wonen. Alles komt samen tot een intrigerende verhaallijn waarin de leerlingen als echte soapacteurs laten zien hoe de personages op die bijzondere woonplekken leven. Ze worden uitgedaagd om met uitvergrote emoties te spelen en veel energie te laten zien. De workshop werkt toe naar een presentatiemoment waarbij de grote cliffhanger natuurlijk ook belangrijk is!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2023, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek.
En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van het soapgenre.
  • Leerlingen doen ervaring op met het uitspelen van een soap.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt aangesproken door het maken en uitspelen van eigen verhaallijnen, waarin niets te gek is.
  • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer en hun ideeën samen te voegen tot een lopende scène.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

Meer informatie aanvragen