KBW - Gr. 1/2 - Kijkje bij de buren (theater)


Leestip: Bij ons in de straat – Koos Meinderts
Stap in de Kinderboekenweek met de theaterworkshop Kijkje bij de buren! Ontdek de wereld van theater door te fantaseren over huis-tuin-en-keukenklusjes. De leerlingen gaan aan de slag met de basiselementen van theater. De workshop bestaat uit theaterspelletjes waarin de leerlingen kennismaken met improvisatie. Als afsluiting lopen de leerlingen als echte buren door hun fantasie-straat, om hun favoriete klusjes ten tonele te brengen!

Opbouw workshop Kijkje bij de buren

De leerlingen uit groep 1 en 2 maken kennis met theater tijdens de workshop ‘Kijkje bij de buren’. In het kader van de Kinderboekenweek, gaan ze op reis in hun eigen straat. Onder begeleiding van een theaterdocent fantaseren de leerlingen over wie er allemaal in hun straat woont en wat deze personages in en om het huis doen. Zo maken de leerlingen kennis met de basiselementen van theater, zoals leren om te improviseren. De workshop bestaat uit verschillende activiteiten, zoals een theaterspel waarbij de leerlingen huishoudelijke klusjes kunnen uitbeelden en een oefening waarin ze fantasie-klusjes bedenken voor in en om het huis. Als afsluiting presenteren de leerlingen hun bedachte klusjes in hun zelfbedachte straat!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2023, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek.
En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van theater.
  • De fantasie en verbeeldingskracht van leerlingen wordt aangesproken.
  • Leerlingen maken kennis met improvisatie.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

Meer informatie aanvragen