KBW - Gr. 1/2 - Natuur kleuterdans


Leestip: Een krekel in mijn slaapzak – Suzanne Weterings
Stel je voor dat je met blote voeten op het mos staat. Je wiebelt lekker met je tenen terwijl een konijn vrolijk om je heen springt. De natuur in al zijn facetten biedt volop inspiratie voor dans en beweging. In deze workshop natuur kleuterdans maken de leerlingen kennis met dans en expressie vanuit hun eigen gevoel en beleving

Opbouw workshop Natuur kleuterdans

Deze kinderboekenweek workshop begint met een introductie. De leerlingen gaan onder begeleiding van de workshopdocent met elkaar in gesprek over de natuur. Welke dieren, groot en klein, kom je zoal tegen in het bos? Hoe bewegen die? Hoe doet bijvoorbeeld een eekhoorn? Of een vlinder? Als je goed kijkt, zie je dat de bewegingen van dieren soms net op dansen lijken. In verschillende opdrachten gaan de leerlingen hier spelenderwijs mee aan de slag. Door te bewegen en te dansen ontdekken ze hoe ze zichzelf kunnen uiten, zowel fysiek als emotioneel. Perfect aansluitend op het thema Gi-Ga-Groen gaan de leerlingen aan de slag tijdens deze workshop natuur kleuterdans. De leerlingen eindigen met een fijne, rustgevende cooling down. 

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2022, kijk dan op de officiele website van de Kinderboekenweek.
En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • De leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen en de mogelijkheden van hun lichaam te verkennen aan de hand van muziek.
 • De leerlingen leren te coördineren, op ritme te werken en onverwachte bewegingen in te zetten.
 • De leerlingen leren efficiënt om te gaan met hun kracht en lichaam, zonder daarbij vanuit spierkracht te werken.
 • De leerlingen leren om zich te uiten in beweging, via aangeleerde passen en ook via improvisatie.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 460,- per dagdeel of € 595,- voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Voor deze workshop is er een gymzaal of ruim en leeg lokaal nodig. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.