KBW - Gr. 5/6 - Hart op de tong (rap)

Leestip: Kinderen van ver – Martine Letterie
Tijdens de workshop Hart op de tong, maken de leerlingen kennis met het muziekgenre rap. Aan de hand van het thema ‘Thuis’ bedenken de leerlingen persoonlijke verhalen om te gebruiken in hun eigen rapteksten. De rapdocent gaat met de leerlingen ritmes maken, teksten rijmen en natuurlijk samen als echte artiesten de rap oefenen en opvoeren.

Opbouw workshop Hart op de tong

De workshop Hart op de tong laat de leerlingen kennismaken met de kracht van rapmuziek. Ze leren de basisprincipes van het rappen en gaan aan de slag met ritmes. Zo bedenken de leerlingen een eigen ritme, dat de basis vormt voor hun rap. Aan de hand van rijmoefeningen rondom het thema van de Kinderboekenweek, bedenken ze hun eigen raptekst. Vervolgens geeft de rapdocent tools en tips om hun emoties en associaties onder woorden te brengen. De leerlingen ervaren hoe rapmuziek een manier kan zijn om je te uiten, door het delen van persoonlijke verhalen in de klas. De workshop sluit af met een spetterend rap-optreden!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2023, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Kinderen van ver – Martine Letterie

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de kracht van rap.
  • Leerlingen leren de basisprincipes van rap.
  • Leerlingen leren om hun eigen ideeën en emoties onder woorden te brengen.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord met geluid en toegang tot internet. Ook zijn er pennen en papier.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 5/6 - Hart op de tong (rap)