KBW - Gr. 7/8 - Spannende schaduweffecten

Leestip: Palmen op de Noordpool – Marc ter Horst
Vulkanen, tsunami’s en bosbranden: deze natuurverschijnselen hebben op een of andere manier allemaal te maken met klimaatverandering. Het schimmenspel tijdens deze workshop spannende schaduweffecten is bij uitstek geschikt om een verhaal over klimaatverandering te verbeelden. In deze kinderboekenweek workshop gaan de leerlingen die uitdaging aan.

Opbouw workshop Spannende schaduweffecten

De workshop spannende schaduweffecten begint met een introductie. Daarbij gaan de leerlingen onder begeleiding van de workshopdocent met elkaar in gesprek over de effecten van klimaatverandering. Welke natuurverschijnselen horen bij dit onderwerp? En hoe kunnen de leerlingen die tot leven brengen van achter het witte scherm? Daarna volgt een aantal spelopdrachten. Zo maken de leerlingen kennis met de basis van het schimmenspel in deze kinderboekenweek workshop. Ze ontdekken hoe je schaduweffecten maakt en experimenteren met verschillende materialen en attributen. Nadat ze hiermee hebben geoefend, gaan ze in groepjes aan de slag met het uitbeelden van de natuurverschijnselen. Samen creëren ze de meest indrukwekkende effecten. Gaan ze voor een tornado of een aardbeving? Een spannend schimmenspel is hoe dan ook het resultaat!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2022, kijk dan op de officiele website van de Kinderboekenweek.
En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • De leerlingen ontdekken hoe ze een emotie in fysiek spel en met schaduweffecten kunnen laten zien.
 • De leerlingen leren verschillende speltechnieken met gebruik van licht, zoals vertraging en uitvergroting.
 • De leerlingen leren om met hun lichaam beeldende vormen te creëren, individueel en in samenwerking.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 460,- per dagdeel of € 595,- voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • De materiaalkosten bedragen 20 euro per dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal dat vrijwel volledig verduisterd kan worden. De tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een kring.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.