KBW - Gr. 5/6 - Wiggle Bots


Leerlingen gaan in de workshop Wiggle Bots aan de slag met het maken van kunst met techniek. In het teken van het Kinderboekenweek-thema ‘Lekker eigenwijs’ gaan ze bewegende robotjes maken en ontwerpen ze hun ideale huisdier! De leerlingen ontdekken hoe ze elektronica kunnen gebruiken en hoe eenvoudige mechanica werkt. De workshop eindigt met een spetterende robot-catwalk om alle eigenzinnige Wiggle Bots in de spotlight te zetten!

Opbouw workshop Wiggle Bots

De leerlingen kunnen deze Kinderboekenweek op ontdekkingstocht met kunst en techniek! In de workshop Wiggle Bots ontwerpen leerlingen hun eigen huisdier-robotjes. We starten met een introductie vanuit het Kinderboekenweek thema ‘Lekker eigenwijs’ over hoe een kunstenaar denkt, om vervolgens zelf de creatieve hersenen aan te zetten. Leerlingen bedenken nieuwe eigenzinnige huisdieren en leren hoe ze deze kunnen maken van verschillende soorten materiaal en eenvoudige elektronica. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld schoon-afvalmateriaal voor een duurzame aanpak. De leerlingen bedenken een fantasie-huisdier met gekke, handige of misschien aaibare kenmerken. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met ontwerpen en leren ze stap voor stap hoe ze een bewegende Wiggle Bot kunnen maken. Aan het einde van de workshop houden ze een heuse Wiggel catwalk om alle gave Bots te laten zien!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Het eigenwijze huisdierenboek – Marc ter Horst & Tom Schoonooghe

Meer weten? Neem contact op

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 65 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een wasbak met kraan aanwezig.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 5/6 - Wiggle Bots