Techlab - Het Duurzaamheidslab

Je zou duurzaamheid aan kinderen kunnen uitleggen als; het rekening houden met mens, dier en milieu. Er zijn veel creatievelingen en kunstenaars die hier ontwerpen voor maken. In het Duurzaamheidslab leren kinderen de beginselen van dit thema en gaan zij zelf met materialen ervaren wat duurzaamheid is. Stilzitten hoort daar niet bij, maar experimenteren wel!

Opbouw Techlab – Het Duurzaamheidslab

In dit lab gaan leerlingen ontdekken wat upcyclen is door oude materialen te hergebruiken. De leerlingen mogen zelf oude materialen meenemen als speelgoed, textiel of karton. Dit gaan ze vervormen en samenvoegen tot iets nieuws! Vanuit een basis aan simpel gereedschap ontdekken de leerlingen waarin materialen verschillen. Zo leren ze al experimenterend over het begrip duurzaamheid. Het Duurzaamheidslab gaat vooral over het proces van iets maken. Een professionele kunstdocent laat de leerlingen ervaren dat kunst en techniek heel goed samen gaan en dat iedereen zelf iets kan maken. Aan het eind van de workshop wordt alles aan elkaar gepresenteerd. Wat een creatievelingen!

Andere toffe techlabs die wij aanbieden zijn onder ander het Kinetisch lab en het Stroomlab!

Geïnteresseerd in duurzaamheid? Bezoek dan ook eens Ecodam met de klas!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hun creativiteit te gebruiken en anders naar materialen te kijken.
  • Leerlingen leren om mogelijkheden te bedenken door het bewerken van materiaal, en hoe ze die vormgeven.
  • Leerlingen worden op een speelse manier bewust gemaakt van het plastic afvalprobleem en leren over duurzaamheid en hergebruik.
  • De leerlingen laten ontdekken en experimenteren, zonder de druk van een concreet eindresultaat. Dit is een procesgerichte workshop.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 50 euro per ronde.

Benodigdheden

Om de experimenten goed tot zijn recht te laten komen, is een inspirerende ruimte zoals een handvaardigheidslokaal, een aula of een fietsenstalling (bij mooi weer) geschikt. Als dit niet haalbaar is, is een klaslokaal ook voldoende. Er is een smart- of digibord aanwezig. Verder verzamelt de school gesorteerd schoon plastic afval, oud textiel en oud speelgoed. Er zijn twee hulpouders nodig bij deze workshop.

Meer informatie aanvragen