Techlab - Het Duurzaamheidslab

Je zou duurzaamheid aan kinderen kunnen uitleggen als; het rekening houden met mens, dier en milieu. Er zijn veel creatievelingen en kunstenaars die hier ontwerpen voor maken. In het Duurzaamheidslab leren kinderen de beginselen van dit thema en gaan zij zelf met materialen ervaren wat duurzaamheid is. Stilzitten hoort daar niet bij, maar experimenteren wel!

Opbouw Techlab – Het Duurzaamheidslab

In dit lab gaan leerlingen ontdekken wat upcyclen is door oude materialen te hergebruiken. De leerlingen mogen zelf oude materialen meenemen als speelgoed, textiel of karton. Dit gaan ze vervormen en samenvoegen tot iets nieuws! Vanuit een basis aan simpel gereedschap ontdekken de leerlingen waarin materialen verschillen. Zo leren ze al experimenterend over het begrip duurzaamheid. Het Duurzaamheidslab gaat vooral over het proces van iets maken. Een professionele kunstdocent laat de leerlingen ervaren dat kunst en techniek heel goed samen gaan en dat iedereen zelf iets kan maken. Aan het eind van de workshop wordt alles aan elkaar gepresenteerd. Wat een creatievelingen!

Leerdoelen

 • Leerlingen leren hun creativiteit te gebruiken en anders naar materialen te kijken.
 • Leerlingen leren om mogelijkheden te bedenken door het bewerken van materiaal, en hoe ze die vormgeven.
 • Leerlingen worden op een speelse manier bewust gemaakt van het plastic afvalprobleem en leren over duurzaamheid en hergebruik.
 • De leerlingen laten ontdekken en experimenteren, zonder de druk van een concreet eindresultaat. Dit is een procesgerichte workshop.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 450,00 per dagdeel of € 575,00 voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 35 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Materiaalkosten bedragen 50 euro per ronde.

Benodigdheden

Om de experimenten goed tot zijn recht te laten komen, is een inspirerende ruimte zoals een handvaardigheidslokaal, een aula of een fietsenstalling (bij mooi weer) geschikt. Als dit niet haalbaar is, is een klaslokaal ook voldoende. Er is een smart- of digibord aanwezig. Verder verzamelt de school gesorteerd schoon plastic afval, oud textiel en oud speelgoed. 

  Meer informatie aanvragen