Techlab - Het Fotografie Lab

Aan de slag met kunst en techniek

In dit techlab leren leerlingen om unieke en verrassende foto’s te maken zonder het gebruik van photoshop.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een uitleg over fotografietechnieken.

Beginnen

De leerlingen gaan aan de slag met eerste oefeningen.

Doen

Al experimenterend maken de leerlingen hun foto’s.

Delen

De foto’s worden gezamenlijk bekeken en besproken.

Je leerlingen maken kennis met de magie en mogelijkheden van fotografie.

Hoe kan je een foto bewerken zónder photoshop, maar toch een bizar beeld creëren? Dit ontdekken de leerlingen tijdens het Fotografie Lab! Ze bekijken en onderzoeken verschillende fotografietechnieken. Het experimenteren van de leerlingen staat hierin centraal. Deze workshop zit vol verrassende resultaten en allerlei ontdekkingen!

Opbouw Techlab – Het Fotografie Lab

Het Techlab fotografie start met een uitleg van de workshopdocent over de verschillende fotografietechnieken die de leerlingen deze dag gebruiken. Ze leren diverse fotografie termen en er zijn experimenten met spiegels en panoramafotografie! 

In groepjes gaan de leerlingen tijdens het Fotografie Lab aan de slag om hun eigen bizarre foto te maken. Ze proberen zelf van alles uit en hierin worden ze ook gestimuleerd: juist het zelf ontdekken is heel erg belangrijk. Ze experimenteren met kleur, licht en compositie en oefenen met de instellingen van de camera. De workshopdocent ondersteunt de leerlingen, maar stuurt ze niet. Door te experimenteren komen er allerlei unieke foto’s uit. Achteraf bespreken ze het proces gezamenlijk. Wie kwam waar achter? En welke technieken zijn gebruikt? Zo evalueren de leerlingen samen met de workshopdocent hun persoonlijke leerproces. Het Fotografie Lab is een speelse kennismaking met de wondere wereld van fotografie.

Grote Broer biedt nog veel mee techlabs aan, bekijk ze allemaal hier.

Bekijk ook de kunst en techniek workshops van Nieuwe Makers!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren om fotografie creatief te benaderen en hiermee mogelijkheden te bedenken.
  • Leerlingen leren meer over fotograferen en experimenteren.
  • Leerlingen kunnen zich een voorstelling maken bij allerlei fotografietechnieken.
  • De leerlingen laten ontdekken en experimenteren, zonder de druk van een concreet eindresultaat. Dit is een procesgerichte workshop.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 60 euro voor de eerste ronde, elke volgende ronde kost 30 euro.

Benodigdheden

Om de experimenten goed tot zijn recht te laten komen, is een inspirerende ruimte zoals een handvaardigheidslokaal of een aula geschikt. Als dit niet haalbaar is, is een klaslokaal ook voldoende.
Er moet een digibord met geluid en computer aanwezig zijn voor het tonen van voorbeelden. Verder regelt Grote Broer de iPads en overige materialen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Techlab - Het Fotografie Lab