Workshop Fantasiedier robot

Een eigen robotje bouwen van diverse materialen: dat doen de leerlingen in deze workshop fantasiedier robot. Het gaat niet om zomaar een robot. Ze verzinnen hun eigen fantasiedier. Welke dieren kan je met elkaar combineren? Alles is mogelijk!

Opbouw workshop Fantasiedier robot

Deze workshop begint met een verkenning van de favoriete dieren van de leerlingen. Wat gebeurt er als je die met elkaar combineert? Zo brengt de workshopdocent de fantasie van de leerlingen op gang. Daarna krijgen de leerlingen uitleg over het technische deel. Ze ontdekken hoe het motortje van de robot werkt en hoe ze daar hun fantasiedier omheen kunnen bouwen. Ze maken een schets, gaan aan de slag met diverse materialen en creëren het robotje. Aan het eind van de workshop fantasiedier robot bewondert iedereen elkaars creaties. De leerlingen kunnen ook nog een race uitzetten: welk fantasiedier haalt als eerste de eindstreep? Het rode konijn met de gele vissenstaart of die grappige blauwe koe?

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • De leerlingen leren hoe ze een robotje maken en welk materiaal ze daarvoor kunnen gebruiken.
 • De leerlingen krijgen inzicht in de basisprincipes van robotica.
 • De leerlingen leren hoe ze (afval)materiaal kunnen verrijken met elektronica.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Materiaalkosten bedragen 65 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een smart- of digibord aanwezig. Verder regelt de school voldoende wit en/of gekleurd A4-papier, tekenmateriaal, scharen, plakband en lijm.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.