Workshop Interactief met micro:bit

De workshop Interactief met Micro:bit maakt programmeren creatief en toegankelijk! Spelenderwijs leert een leerling wat een microprocessor kan. En wat deductief denken is en uiteindelijk wat de basis van programmeren is. Programmeren ligt daarmee binnen handbereik van de leerlingen. Ze zullen versteld staan van wat ze – zonder voorkennis – eigenlijk al kunnen!

Opbouw workshop Interactief met micro:bit

Veel apparaten die kinderen gebruiken reageren op hun handelen. In deze workshop gaan ze zelf een apparaatje maken dat interactie heeft. Na een korte uitleg over programmeren en interactief met micro:bit gaan leerlingen in tweetallen aan de slag. Al programmerend gaan de kinderen aan de slag met het maken van een eigen interactief papieren object (digitale dobbelsteen). Deze reageert met (LED)licht op beweging. De workshopdocent daagt de leerlingen uit om telkens oplossingen te vinden voor wat niet werkt. De workshop Interactief met micro:bit bestaat uit 2 delen. Een deel programmeren van de micro:bits en het andere deel is het in elkaar zetten van het object. De leerlingen voegen de onderdelen samen, zodat het object interactief is. Het eindresultaat is een lokaal vol met prototypes en allemaal leerlingen die kort hun uitvinding presenteren.

Geïnteresseerd in een andere workshop rondom kunst en techniek? Zoals bijvoorbeeld onze workshop 3D-printerpen tekenen. Bekijk dan vooral de rest van ons aanbod.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • Leerlingen leren wat programmeren met MICRO:BIT is en hoe het werkt.
 • Leerlingen leren techniek te combineren met kunst.
 • Leerlingen combineren nieuwe technieken met simpel materiaal.
 • Leerlingen leren (samen) oplossingen te bedenken voor problemen.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Voor deze workshop is een computerlokaal nodig met voor elke 2 leerlingen een computer. Het kan een klaslokaal zijn waar laptops gebruikt worden. Het (computer)lokaal beschikt over een smart- of digibord en voldoende tafels en stoelen. Verder zijn er voor deze workshop tekenmaterialen en scharen nodig. 

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.