Workshop Luchtfotografie

Ben je ook altijd al benieuwd geweest naar hoe je school er van bovenaf uitziet? Zou je niet ook heel graag met een fantasie object rond willen vliegen? Tijdens de workshop Luchtfotografie gaan de leerlingen hun eigen vliegend object(drone) maken die met behulp van helium ballonnen de lucht in gaan!

Opbouw workshop Luchtfotografie

Wat voor moois kan je allemaal met een vliegend object? Wat zou jouw vliegend object allemaal doen? En hoe zou jou object eruit zien?

Na de inleiding gaan de leerlingen aan de slag in viertallen en maken een eigen vliegend object voor de workshop Luchtfotografie! Echt vliegen kan natuurlijk niet zomaar, maar nadenken over hoe een drone eruit kan zien wel. En met een beetje fantasie zie je jouw eigen object al rondvliegen in de lucht. Voor dit beeldende onderdeel experimenteren de leerlingen met materialen en er is ruimte om van alles te ontdekken. Het materiaal dat we hiervoor gebruiken is voornamelijk plastic afval dat leerlingen zelf meenemen.

Ter afsluiting van de workshop Luchtfotografie gaan we met iedereen naar buiten om de luchtfoto te maken. Meestal zijn de vliegende objecten die de leerlingen maken te zwaar om omhoog te laten gaan met de heliumballon, dus daarvoor nemen we eigen materiaal mee. De luchtfoto die ze met de klas maken of de hele school mogen ze natuurlijk houden. Een creatieve workshop waarbij leerlingen veel gaan ontdekken!

Leerdoelen

 • Leerlingen leren over de werking van drones.
 • Leerlingen leren van simpele materialen een manueel werkende drone te maken.
 • Leerlingen krijgen inzicht in de mogelijkheden van luchtfotografie.
 • Er wordt inzicht verkregen in de basistechnieken van fotografie.
 • Leerlingen leren hoe het veranderen van invalshoek effect heeft op (fotografisch) beeld.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 450,00 per dagdeel of € 575,00 voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 35 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Materiaalkosten bedragen 32,50 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. Het lokaal beschikt over een smart- of digibord. Verder wordt er restmateriaal verzameld (licht gewicht) zoals karton, plastic etc. En is er voldoende wit en gekleurd A4-papier, tekenmateriaal en scharen en plakband aanwezig. 

  Meer informatie aanvragen