Workshop Wiggle bots

Aan de slag met duurzaamheid en mechanica

In deze superleuke workshop maken leerlingen vrolijke robotjes uit restmateriaal, die ook nog eens kunnen bewegen!

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een introductie en voorbeelden.

Beginnen

Hoe ziet jouw wiggle bot eruit? De leerlingen gaan ontwerpen.

Doen

De leerlingen bouwen een eigen wiggle bot en laten die bewegen.

Delen

Aan het einde van de workshop bewegen alle robotjes zich door de ruimte!

Experimenteren, ontdekken en samenwerken: het zit allemaal in deze workshop.

Tijdens de workshop Wiggle bots bewegen tientallen robotjes al trillend over tafel. De leerlingen werken in tweetallen en maken samen een Wiggle bot! Wiggle bots zijn kleine vriendelijke robotjes die leerlingen ontzettend makkelijk zelf kunnen maken. Vaak maken we ze ook van restafval. Leerlingen leren over mechanica, duurzaamheid en elektronica door het in hun eigen robotje te verwerken. 

Opbouw workshop Wiggle bots

In de workshop Wiggle Bots gaan leerlingen spelenderwijs experimenteren met hoe ze elektronica en mechanica kunnen combineren in een robotje. Onze workshopdocent begeleidt de leerlingen bij hun ontdekkingstocht. 

De workshop beginnen we met het tonen van allerlei voorbeelden. Je hebt wiggle bots in allerlei soorten en maten. Ze worden gemaakt van tandenborstelkoppen, afwasborstels of met pennen, potloden en kwasten. We dagen de leerlingen uit om out-of-the-box te denken en zelf hun eigen wiggle bot te ontwerpen. Als ze de basis van hun wiggle bots hebben gemaakt, gaan we met de leerlingen de robot laten bewegen. We leren ze hoe ze er een batterij en een motortje in kunnen verwerken en, als het lukt, laten we ze het zelf aansluiten. 

In de workshop Wiggle bots staat het experiment centraal. Vanuit het niets maken leerlingen hun robotjes. Ze combineren daarbij allerlei materialen. Aan het einde van de workshop bewegen alle creaties al trillend over de tafel!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze een robotje kunnen maken en met welk materiaal ze dat kunnen doen. 
  • Leerlingen krijgen inzicht in de basisprincipes van robotica.
  • Leerlingen leren hoe ze (afval)materiaal kunnen verrijken met elektronica.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 65 euro per ronde.

Benodigdheden

Een lokaal met voldoende tafels en stoelen. In het lokaal is een smart- of digibord aanwezig. Verder regelt de school voldoende wit en/of gekleurd A4-papier, tekenmateriaal, scharen, plakband en lijm.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Wiggle bots