Show menu

Muziekworkshops op school

Muziekworkshops op school

Ontdek het te gekke aanbod van muziekworkshops van Grote Broer! Breng een muzikaal feestje naar jouw school en geef leerlingen alle vrijheid om te experimenteren, samen te werken en nieuwe vaardigheden te leren! Met de ervaren muziekdocenten van Grote Broer leren ze instrumenten kennen en digitale muziek produceren. Bekijk hieronder alle muziekworkshops van Grote Broer.
Je gekozen filters Filters wissen
9 Workshops geselecteerd

Tijdens muziekworkshops op school leren leerlingen over wat er allemaal bij komt kijken bij het maken van muziek. Het belang van muziekprojecten is erg groot. Ze gaan aan de slag met allerlei aspecten van muziek, zoals zang, het bespelen van instrumenten en liedjes schrijven. Ze leren zich uiten door middel van muziek. En wellicht is dit de start van een succesvolle carrière als muzikant voor een leerling! De workshops van Grote Broer stimuleren ieder op hun eigen manier de uitingsmogelijkheden voor de leerlingen, zoals dus muziek, maar dit wordt ook aangemoedigd in de workshops beeldende kunst!

Muziekworkshops op school

Muziek is overal. De meesten hebben een voorkeur voor een muziekstijl en muziek is een eeuwenoude expressievorm. Het blijft zich vernieuwen en herontdekken. Je hoort het in de winkelstraten, op de achtergrond van films (zie onze workshop Sound Design), en natuurlijk op feesten en partijen. Met onze muziekworkshops proeven leerlingen van deze kunstdisciplines. Tijdens de workshop Songwriting leren leerlingen hoe ze een goed liedje schrijven. Ze leren wat rijmschema’s zijn en om hun verhaal pakkend in een lied over te brengen. De muziekworkshops van Grote Broer spelen dus in op allerlei aspecten van de discipline muziek!

Muziek wordt vaak samen gemaakt in een band bijvoorbeeld. De band bespeelt instrumenten die samen een harmonieus muziekstuk vormen. De leerlingen leren tijdens de workshop Streetbeats samen een muzikaal spektakel op te voeren op niet voor de hand liggende instrumenten zoals jerrycans, tonnen en vaten. Het klinkt alleen goed als de leerlingen goed naar elkaar luisteren en het samen doen, teamwork dus!

Jezelf presenteren

Muziek is een prachtige manier om je verhaal en emoties te uiten. Welk verhaal wil je vertellen en welke emoties horen daarbij? Hoe breng je deze emoties over? De leerlingen leren liedjes schrijven, rappen<0;”> en zingen. Tijdens de workshop Musical Zingen leren leerlingen niet alleen zingen maar ook de emoties over te brengen die de liedjes vertellen. Door middel van theater en dans worden deze verhalen gelaagd overgebracht aan het publiek. Lichaamstaal is naast de stem dus erg belangrijk. 

Alles wordt verzorgd

Je wilt als school de leerlingen natuurlijk zoveel mogelijk leerervaringen geven. Scholen hebben daar niet altijd de middelen voor in huis. Muziekeducatie vergt materialen en docenten met veel vakkennis. Wij ontzorgen de school door muziekworkshops te organiseren met professionele docenten, materialen en inhoud van hoog niveau. De leerlingen hebben een dag waarin ze zich kunnen uiten, muziek technieken leren en niet te vergeten, heel veel plezier hebben samen!

Muziekworkshops op school