Workshop Musical Zingen

Musicals zijn van grote invloed op de muziekindustrie. Veel nummers zijn hartstikke bekend en allerlei musicals spelen al jaren op West End en Broadway. Musical is een combinatie van dans, theater en zang. Vele zullen wel ooit gehoord hebben van de musical Soldaat van Oranje of Les Misèrables. Tijdens de workshop Musical zingen gaat de aandacht voornamelijk uit naar zang. De leerlingen leren een musical nummer en krijgen hiervoor de nodige zangtechniek aangeleerd.

De workshopdocent is een professionele zangdocent en is gewend voor de klas te staan. Juist daarom is het zo leuk om een workshop zoals deze te organiseren bij Grote Broer, want dan wordt de stof op het juiste niveau en met heel veel enthousiasme overgedragen op de leerlingen.

Opbouw workshop Musical Zingen

De workshop begint met een korte introductie over musicals. Hierna legt de workshopdocent de techniek van het musical zingen uit. Om met zang een verhaal te vertellen is het belangrijk om emoties over te brengen met de stem en met lichaamstaal. Ook speelt de manier van presenteren een belangrijke rol. Al deze technische aanwijzingen nemen de leerlingen mee tijdens het instuderen van het nummer. Het eindresultaat is een musicalsong, waarmee de leerlingen iedereen weten te overtuigen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren zich muzikaal te uiten door te zingen met emotie en weten hoe lichaamstaal daaraan bijdraagt.
  • Leerlingen leren presentatie- en ademhalingstechnieken en weten hoe ze die kunnen inzetten om hun musicalsong te presenteren.
  • Leerlingen leren zichzelf te presenteren.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant kunnen worden geschoven. Er is een smart- of digiboard met geluid en toegang tot internet. Indien er een piano in school is wordt daar graag gebruik van gemaakt.

Meer informatie aanvragen