Workshop Songwriting

Aan de slag met tekst, rijm en melodie

Beroemd worden als zanger(es)? In de workshop Songwriting ontdekken leerlingen hoe je een goed liedje schrijft.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met uitleg over wat een pakkende song is.

Beginnen

De leerlingen brainstormen over hun onderwerpen.

Doen

De leerlingen schrijven met o.a. rijmschema’s hun eigen songs.

Delen

De leerlingen dragen hun zelfgeschreven songs aan elkaar voor.

Daag je leerlingen uit met deze verrassende en muzikale workshop.

Kinderen hebben vaak als droom om beroemd te worden met zingen. Daar moet je natuurlijk wel goede liedjes voor kunnen schrijven! Ze moeten niet te clichématig zijn, maar wel aanspreken en herkenbaar zijn, hoe vind je die perfecte balans? Tijdens deze workshop Songwriting leren leerlingen van onze muzikale workshopdocenten hoe ze een songtekst schrijven.

Opbouw workshop Songwriting

Op de dag van de workshop komt een van onze professionele muzikanten naar jullie basisschool toe. De workshopdocent start met het bespreken van de opbouw van songteksten, rijmschema’s en melodielijnen. De leerlingen brainstormen in groepjes over waar hun lied over moet gaan. Wat verrast mensen en voor wie schrijven ze het lied? Als iedereen een idee heeft, begint het schrijven. Ze bedenken met welk rijmschema ze werken en wat de melodie wordt. Om de zelfgeschreven teksten goed voor te kunnen dragen, krijgen de leerlingen ook een basis zangles. Aan het einde van de workshop presenteren de leerlingen hun zelfgemaakte songs aan elkaar. Omdat onze workshopdocenten veel ervaring hebben met voor de klas staan, weten ze hoe ze een veilige sfeer verzorgen in een klaslokaal. Zingen voor de hele klas is hartstikke spannend, maar onze workshopdocenten zorgen ervoor dat iedereen zich fijn voelt tijdens de workshop!

Bekijk ook de percussie workshop die Grote Broer aanbiedt: workshop streetbeats!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende rijmschema’s en leren deze te toe te passen op een eigen tekst.
  • Na afloop van de workshop weten leerlingen wat de opbouw van een commerciële song is en hoe je pakkende melodielijnen bedenkt.
  • Leerlingen krijgen basisvaardigheden zang en oefenen in het maken van overgangen in muziek.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digibord aanwezig met geluid en toegang tot internet. Ook zijn er pennen en papier.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Songwriting