Workshop Songwriting

Kinderen hebben vaak als droom om een beroemd te worden met zingen. Daar moet je natuurlijk wel goede liedjes voor kunnen schrijven! Ze moeten niet clichématig zijn, maar wel aanspreken en herkenbaar zijn, hoe vind je die perfecte balans? Tijdens deze workshop Songwriting leren leerlingen van onze muzikale workshopleiders hoe ze een songtekst schrijven.

Opbouw workshop Songwriting

Op de dag van de workshop komt een van onze professionele muzikanten naar jullie basisschool toe. De workshopdocent start met het bespreken van de opbouw van songteksten, rijmschema’s en melodielijnen. De leerlingen brainstormen in groepjes over waar hun lied over moet gaan. Wat verrast mensen en voor wie schrijven ze het lied? Als iedereen een idee heeft, begint het schrijven. Ze bedenken met welk rijmschema ze werken en wat de melodie wordt. Om de zelfgeschreven teksten goed voor te kunnen dragen, krijgen de leerlingen ook een basis zangles. Aan het einde van de workshop presenteren de leerlingen hun zelfgemaakte songs aan elkaar. Omdat onze workshopdocenten veel ervaring hebben met voor de klas staan, weten ze hoe ze een veilige sfeer verzorgen in een klaslokaal. Zingen voor de hele klas is hartstikke spannend, maar onze workshopdocenten zorgen ervoor dat iedereen zich fijn voelt tijdens de workshop!

Bekijk ook de percussie workshop die Grote Broer aanbiedt: workshop streetbeats!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende rijmschema’s en leren deze te toe te passen op een eigen tekst.
  • Na afloop van de workshop weten leerlingen wat de opbouw van een commerciële song is en hoe je pakkende melodielijnen bedenkt.
  • Leerlingen krijgen basisvaardigheden zang en oefenen in het maken van overgangen in muziek.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Ook zijn er pennen en papier.

Meer informatie aanvragen