Workshop Sound Design

Hebben je leerlingen wel eens een spannende film gekeken? De spanning komt niet alleen door het beeld, de muziek en de gesprekken, maar ook door de geluidseffecten die worden toegevoegd. Deze zijn onmisbaar voor de impact van scènes. De leerlingen leren tijdens de workshop Sound Design alles over het muzikaal inzetten van geluid en effecten bij filmbeeld. Vervolgens gaan ze hier zelf mee aan de slag en maken ze eigen geluidseffecten. Een originele workshop waarbij gekeken wordt naar digitale muziek.

Opbouw workshop Sound Design

De workshop start met het bekijken van een korte documentaire. De leerlingen krijgen zo een idee van Sound Design van de eerste tekenfilms tot de modernste games. De workshopdocent legt de functie van geluid uit. Bovendien leren de leerlingen hoe je op basis van geluid een fictieve wereld kan creëren. Vervolgens kijken de leerlingen een korte animatiefilm van een robot waarvoor ze zelf al het geluid gaan opnemen. Met behulp van een iPad en een kist vol attributen maken ze een script en nemen ze al hun bedachte geluiden op. Aan het einde van deze digitale muziek workshop bekijken ze de verschillende resultaten.

Interesse in een andere muziek workshop? Bekijk dan ook eens onze workshop songwriting.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de functie van geluid in een film.
  • Leerlingen leren onderscheid te maken tussen muziek en geluid en de wijze waarop het ingezet kan worden.
  • Leerlingen leren technieken om geluid onder film te monteren.
  • Leerlingen leren met geluid de impact van film te vergroten en ondersteunen.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 60 euro voor de eerste ronde en 30 euro voor elke volgende ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met voldoende tafels en stoelen. Er is een smart- of digiboard aanwezig met geluid en toegang tot internet. Tevens is er wifi-toegang nodig voor onze iPads.

Meer informatie aanvragen