Workshop Streetbeats

Speel swingende ritmes op vaten en jerrycans

In de workshop Streetbeats maken leerlingen op een verrassende manier kennis met de basis van slagwerk en percussie.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een uitleg over slagwerk en de ‘instrumenten’.

Beginnen

De leerlingen ontdekken ritmes, patronen en technieken.

Doen

De leerlingen oefenen met elkaar in diverse partijen.

Delen

Met een spetterende uitvoering sluiten de leerlingen af.

Energiek én geconcentreerd samenwerken: dat doen leerlingen in deze workshop.

Tijdens de workshop Streetbeats leren de leerlingen om op tonnen, vaten en jerrycans een muzikale sensatie neer te zetten. Onder begeleiding van de workshopdocent gaan ze diverse patronen en ritmes instuderen. En dat klinkt een stuk indrukwekkender dan je zou verwachten! Een van onze professionele percussie workshop docenten komt bij jullie op school langs en gaat samen met de leerlingen aan de slag.

Opbouw workshop Streetbeats

De leerlingen maken kennis met de basis van het slagwerk bij deze workshop percussie. Ze ontdekken hoe je muziek kan maken met de verschillende “instrumenten”. Diverse muzikale aspecten en technieken komen hierbij aan bod. Daarna is het tijd om te gaan spelen! De leerlingen spelen patronen na van de workshopdocent en als dit lukt worden deze door elkaar gespeeld. Een kwestie van concentratie en teamwork! Uiteindelijk ontstaat er een roulerende beat in drie of vier partijen: een swingend spektakel. Naast dat het een mooie manier is om kennis te maken met percussie technieken, laat het je ook anders kijken naar bepaalde materialen. Had je vooraf aan deze workshop gedacht dat een jerrycan zo’n goede trommel is?

Ben je opzoek naar een activiteit voor de gehele dag? Bekijk dan eens onze streetbeatsdag! Geschikt voor alle leeftijden en een enorm succes met spetterend optreden aan het einde van de dag.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen krijgen te maken met verschillende muzikale aspecten en ervaren vooral het plezier van slagwerk en muziek maken.
  • Leerlingen leren geconcentreerd te werken in teamverband.
  • Wanneer een leerling een eigen idee krijgt wordt deze meteen toegepast in het geheel.
  • Leerlingen ervaren dat alledaagse voorwerpen ook als instrument gebruikt kunnen worden.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 25 euro per dag.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal dat bij voorkeur dichtbij een ingang is. Er zijn voldoende stoelen zonder armleuningen. Houdt bij deze workshop rekening met geluidsoverlast voor aangrenzende ruimtes.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Streetbeats