KBW - Gr. 5/6 - Slapstick

Stap in de wereld van theater en humor met onze Kinderboekenweek-workshop Slapstick! Leerlingen ontdekken hun ‘lekker eigenwijze kant’ en maken scènes over eigen grappige anekdotes. Ze gaan hun verbeelding tot leven brengen, waarbij het lichaam het belangrijkste instrument is. Een fysieke en expressieve workshop waarin de leerlingen hun eigenzinnigheid vieren!

Opbouw workshop Slapstick

In de Kinderboekenweek-workshop Slapstick komen toneelspel, persoonlijke verhalen en humor samen. Vanuit het thema ‘Lekker eigenwijs’ worden de leerlingen aangemoedigd hun eigenzinnigheid in de spotlight te zetten. Bij slapstick wordt het lichaam ingezet als instrument om een verhaal te vertellen. De workshop begint met een klassikale warming-up om warm te draaien voor het toneelspel. Er wordt uitgelegd wat slapstick is en vervolgens ontdekken de leerlingen hun slapstick-speelstijl tijdens verschillende oefeningen. Ze bedenken in groepjes scènes over kattenkwaad, anekdotes en grappige ongelukjes. Zo leren ze hun eigen ideeën om te zetten naar theater en hoe ze zich fysiek kunnen uiten. De workshop sluit af met een presentatie van alle scènes!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek. En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Rosie en Moussa voor altijd – Michael de Cock & Judith Vanistendael

Meer weten? Neem contact op

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang in een halve cirkel. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 5/6 - Slapstick