KBW - Gr. 7/8 - Fysiek Theater

Leerlingen ontdekken in de workshop Fysiek theater hoe ze verhalen kunnen vertellen zonder woorden. Met het thema van de Kinderboekenweek bedenken ze fysieke scènes die gaan over eigenheid en identiteit, met een ‘Lekker eigenwijs’ tintje! Deze workshop gaat over fysieke expressie, oftewel het gebruiken van beweging tijdens het toneelspelen en een wervelwind aan creativiteit!

Opbouw workshop Luister eens

Het Kinderboekenweek-thema Lekker eigenwijs past perfect bij een theaterworkshop! In de workshop Fysiek theater leren de leerlingen hoe ze hun eigenheid kunnen uitdrukken door middel van toneelspel. De workshop begint met een fysieke warming-up om vervolgens met associëren en improviseren aan de slag te gaan. Tijdens de verschillende theateroefeningen die volgen, gebruiken de leerlingen hun eigen hobby’s en ideeën als input voor het spelen van scènes. Het uitbeelden met enkel bewegingen is het uitgangspunt! In de scènes laten de leerlingen zien hoe ze emoties verbeelden en verhalen kunnen vertellen zonder woorden. Dit alles met ieders eigenheid en lekker eigenwijs!

Meer lezen over de Kinderboekenweek van 2024, kijk dan op de officiële website van de Kinderboekenweek.
En bekijk vooral hier het hele KBW aanbod van Grote Broer!

Leestip: Offline – Marco Kunst

Meer weten? Neem contact op

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
KBW - Gr. 7/8 - Fysiek Theater