Workshop Basistheater

Theater is een onmisbare discipline binnen de podiumkunsten! Het is enorm breed en veelzijdig. Tijdens de workshop Basistheater leren leerlingen een rol spelen en ze ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo maken ze kennis met spelvaardigheden en de workshopdocent doet een beroep op hun verbeeldingskracht en creatief vermogen. De naam zegt het al, tijdens de workshop basistheater leggen de leerlingen samen met onze professionele workshopdocent een goede basis voor het uitbreiden van hun kennis van theater!

Opbouw workshop Basistheater

Een van onze professionele acteur komt naar jullie school om samen met de leerlingen het vak van theater te ontdekken. De workshop Basistheater laat leerlingen ervaren wat er allemaal komt kijken bij het maken van theater. Stapsgewijs nemen we de leerlingen met theateroefeningen mee in de wereld van theater. Ze leren zich in te leven in een personage, leren dit personage karakter te geven en leren hoe ze zich moeten uitdrukken op het podium. Verder leren ze emoties uit te beelden en bijvoorbeeld emoties te vergroten met de hele klas. Bovendien ontdekken leerlingen dat het uitbeelden van een emotie een combinatie is van je lichaam en je gezicht. Ook gaan ze bezig met improvisatiespellen, waarbij ze uitgedaagd worden hun fantasie te gebruiken. Afhankelijk van de voortgang van de workshop en de tijd kunnen de leerlingen een korte scène maken vanuit improvisatie of een korte dialoog.

Interesse in een gespecialiseerdere theaterworkshop? Bekijk dan ook onze workshop soap acteren.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van theater.
 • Leerlingen leren een rol te spelen.
 • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.