Workshop Basistheater

Tijdens de workshop Basistheater leren leerlingen een rol spelen en ze ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo maken ze kennis met spelvaardigheden en doet de workshopdocent een beroep op hun verbeeldingskracht en creatief vermogen.

Opbouw workshop Basistheater

De workshop Basistheater laat leerlingen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van theater. Stapsgewijs nemen we de leerlingen met theateroefeningen mee in de wereld van theater. Ze leren zich in te leven in een personage, leren dit personage karakter te geven en leren hoe ze zich moeten uitdrukken op het podium. Verder leren ze emoties uit te beelden en bijvoorbeeld emoties te vergroten met de hele klas. Bovendien ontdekken leerlingen dat het uitbeelden van een emotie een combinatie is van je lichaam en je gezicht. Ook gaan ze bezig met improvisatiespellen, waarbij ze uitgedaagd worden hun fantasie te gebruiken. Afhankelijk van de voortgang van de workshop en de tijd kunnen de leerlingen een korte scène maken vanuit improvisatie of een korte dialoog.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van theater.
 • Leerlingen leren een rol te spelen.
 • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 460,- per dagdeel of € 595,- voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.