Workshop Basistheater

De kracht van verbeelding en spel

Tijdens de workshop Basistheater ontdekken leerlingen de wereld van het theater en gaan zelf aan de slag.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is theater, en wat komt er allemaal bij kijken?

Beginnen

De leerlingen starten met eenvoudige oefeningen.

Doen

De leerlingen gaan o.a. personages en emoties uitbeelden.

Delen

De leerlingen spelen korte scènes voor elkaar.

Laat je leerlingen laagdrempelig kennismaken met theater.

Theater is een onmisbare discipline binnen de podiumkunsten! Het is enorm breed en veelzijdig. Tijdens de workshop Basistheater leren leerlingen een rol spelen en ze ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo maken ze kennis met spelvaardigheden en de workshopdocent doet een beroep op hun verbeeldingskracht en creatief vermogen. De naam zegt het al, tijdens de workshop basistheater leggen de leerlingen samen met onze professionele workshopdocent een goede basis voor het uitbreiden van hun kennis van theater!

Opbouw workshop Basistheater

Een van onze professionele acteurs komt naar jullie school om samen met de leerlingen het vak van theater te ontdekken. De workshop Basistheater laat leerlingen ervaren wat er allemaal komt kijken bij het maken van theater. Stapsgewijs nemen we de leerlingen met theateroefeningen mee in de wereld van theater. Ze leren zich in te leven in een personage, leren dit personage karakter te geven en leren hoe ze zich moeten uitdrukken op het podium. Verder leren ze emoties uit te beelden en bijvoorbeeld emoties te vergroten met de hele klas. Bovendien ontdekken leerlingen dat het uitbeelden van een emotie een combinatie is van je lichaam en je gezicht. Ook gaan ze bezig met improvisatiespellen, waarbij ze uitgedaagd worden hun fantasie te gebruiken. Afhankelijk van de voortgang van de workshop en de tijd kunnen de leerlingen een korte scène maken vanuit improvisatie of een korte dialoog.

Interesse in een gespecialiseerdere theaterworkshop? Bekijk dan ook onze workshop soap acteren.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van theater.
  • Leerlingen leren een rol te spelen.
  • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digibord met geluidsingang en toegang tot internet.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Basistheater