Workshop Bos schimmen

In het bos gebeurt van alles: een storm laat de bomen zwiepen, een eekhoorn zoekt nootjes, onder een struik groeit een gigantische paddenstoel. En loopt daar een kabouter die zijn puntmuts kwijt is? In deze workshop bos schimmen zetten de leerlingen hun verbeelding in: welke wonderen verschuilen zich in het bos? En hoe verbeelden ze die in een schimmenspel?

Opbouw workshop Bos schimmen

Met een schimmenspel vertellen leerlingen verhalen door te spelen met schaduwen achter een wit scherm. De workshop start met een spel. Zo zijn de leerlingen snel vertrouwd met deze bijzondere toneelvorm. Daarna gaan ze zelf aan de slag met het bedenken en uitvoeren van een schimmenspel. Ze leren over bijvoorbeeld vertraging en uitvergroting en over hoe ze hun lichaam, licht en attributen kunnen gebruiken. In groepjes maken ze eigen scènes. Samenwerken is daarbij belangrijk, want samen maak je de meest indrukwekkende figuren. De leerlingen oefenen achter het witte scherm en laten zien wat ze hebben geleerd. De wonderen van het bos komen tot leven! 

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • De leerlingen ontdekken hoe ze een emotie in fysiek spel en met schaduweffecten kunnen laten zien.
 • De leerlingen leren verschillende speltechnieken met gebruik van licht, zoals vertraging en uitvergroting.
 • De leerlingen leren om met hun lichaam beeldende vormen te creëren, individueel en in samenwerking.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: 460 euro per dagdeel of 595 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • De materiaalkosten bedragen 20 euro per dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal dat vrijwel volledig verduisterd kan worden. De tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een kring.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.