Workshop Fysiek theater

Communiceren met lichaamstaal

Wat wil je laten zien? In deze workshop leren leerlingen meer over de mogelijkheden van verbeeldingskracht en fysiek theaterspel.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De leerlingen starten met een warming-up!

Beginnen

De workshopdocent licht toe hoe je je lichaam inzet in theaterspel.

Doen

De leerlingen doen allerlei oefeningen en leren basistechnieken.

Delen

Als afsluiting wisselen de leerlingen ervaringen uit.

Laat je leerlingen ontdekken hoe ze zich via fysiek theater kunnen uitdrukken.

Theater kent vele aspecten, in de workshop Fysiek theater laat zien dat theater veel meer is dan alleen teksten voordragen. Op het podium is het belangrijk dat je je hele lichaam gebruikt. De leerlingen leren hoe je fysieke expressie kunt gebruiken en vergroten, maar vooral hoe je kan communiceren met lichaamstaal. Door specifiek op dit punt van theater in te zoomen krijgen de leerlingen een breder beeld van theater en zien ze hoe energiek en fysiek deze vorm van podiumkunsten is.

Opbouw workshop Fysiek theater

De workshop start met een leuke en laagdrempelige warming up. Hierna legt de workshopdocent uit hoe belangrijk het is om je lichaam goed te gebruiken tijdens het theater spelen. Hoe kan je met je lichaam laten zien wat je denkt en voelt? En hoe kan je de aandacht naar je toe trekken, zodat het hele publiek naar jou kijkt? De leerlingen gaan aan de slag met verschillende oefeningen, waarbij ze basistechnieken leren. Ze ontdekken dat het belangrijk is om groot te spelen, om fysiek iets duidelijk te kunnen maken. Een workshop waarin leerlingen leren zich bewust te worden van de verbeeldingskracht van hun lichaam.

Geïnteresseerd om samen met je leerlingen met theater aan de slag te gaan? Kijk dan ook eens bij ons theater dagproject Hotel Heerlijk!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze fysieke expressie kunnen gebruiken bij het theater spelen.
  • Leerlingen leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken bij het overbrengen van een boodschap en hierbij op elkaar te reageren.
  • Leerlingen leren zich bewust te worden van de verbeeldingskracht van hun lichaam.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Fysiek theater