Workshop Fysiek theater

Theater kent vele aspecten, in de workshop Fysiek theater laat zien dat theater veel meer is dan alleen teksten voordragen. Op het podium is het belangrijk dat je je hele lichaam gebruikt. De leerlingen leren hoe je fysieke expressie kunt gebruiken en vergroten, maar vooral hoe je kan communiceren met lichaamstaal. Door specifiek op dit punt van theater in te zoomen krijgen de leerlingen een breder beeld van theater en zien ze hoe energiek en fysiek deze vorm van podiumkunsten is.

Opbouw workshop Fysiek theater

De workshop start met een leuke en laagdrempelige warming up. Hierna legt de workshopdocent uit hoe belangrijk het is om je lichaam goed te gebruiken tijdens het theater spelen. Hoe kan je met je lichaam laten zien wat je denkt en voelt? En hoe kan je de aandacht naar je toe trekken, zodat het hele publiek naar jou kijkt? De leerlingen gaan aan de slag met verschillende oefeningen, waarbij ze basistechnieken leren. Ze ontdekken dat het belangrijk is om groot te spelen, zodat ze fysiek iets duidelijk te maken. Een workshop waarin leerlingen leren zich bewust te worden van de verbeeldingskracht van hun lichaam.

Geïnteresseerd om samen met je leerlingen met theater aan de slag te gaan? Kijk dan ook eens bij ons theater dagproject Hotel Heerlijk!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze fysieke expressie kunnen gebruiken bij het theater spelen.
  • Leerlingen leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken bij het overbrengen van een boodschap en hierbij op elkaar te reageren.
  • Leerlingen leren zich bewust te worden van de verbeeldingskracht van hun lichaam.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden.

Meer informatie aanvragen