Workshop Movie Fighting

Leer (nep)vechten zoals in films

In de workshop Movie Fighting gaan leerlingen aan de slag met theatrale bewegingen die op afstand lijken op een gevecht.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een inleiding en een warming-up.

Beginnen

De leerlingen oefenen met technieken van het schijngevecht.

Doen

In duo’s werken de leerlingen een eigen schijngevecht uit.

Delen

De leerlingen voeren de schijngevechten voor elkaar op.

Bewegen, theater en plezier staan voorop in deze leuke (en veilige) workshop.

De gevechten van Wonder Woman en James Bond zien er altijd fantastisch uit! Maar vooral ook erg realistisch. Hoe doen de acteurs dit? Tijdens deze workshop Movie Fighting leren leerlingen vechten zoals in films. Het gaat niet over agressieve vechtscènes met wapens, maar het is een theatrale bewegingsactiviteit waarbij twee spelers in slow motion én op afstand een dramatisch schijngevecht voeren.

Opbouw workshop Movie Fighting

Voor de workshop Movie Fighting komt een professionele acteur en tevens workshopdocent naar jullie school toe! De workshop start met een uitleg over het vechten in films en een warming up, het is belangrijk dat de spieren goed warm zijn en dat de technieken helder zijn. Hierna gaan de leerlingen in tweetallen een aantal vechttechnieken oefenen, uit deze technieken bestaat hun uiteindelijke schijngevecht namelijk. De leerlingen moeten heel precies naar elkaar leren kijken en op de juiste manier op elkaar reageren. Hoe kun je bijvoorbeeld iemand slaan zonder diegene echt te slaan? En hoe speel je dan dat je geslagen wordt? Concentratie is de basis voor de goede samenwerking tussen twee spelers. Als iedereen de technieken onder de knie heeft, mogen de tweetallen een levensecht schijngevecht bedenken en laten zien. Veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens de workshop.

Op zoek naar een soortgelijke workshop alleen voor een jongere doelgroep? Bekijk dan onze workshop piratenstunts!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basistechnieken van movie fighting.
  • Leerlingen leren om veilig en fysiek samen te werken en zich hierbij te concentreren.
  • Leerlingen leren bewust een bepaalde beweging te kiezen en deze gecontroleerd uit te voeren.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

De voorkeur gaat uit naar een ruime lege locatie, bijvoorbeeld een gymzaal. In een regulier lokaal zijn de tafels verwijderd zodat leerlingen zich niet kunnen stoten en er liggen gymmatten. Op de locatie is een geluidsinstallatie aanwezig.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Movie Fighting