Workshop Movie Fighting

De gevechten van Wonder Woman en James Bond zien er altijd fantastisch uit! Maar vooral ook erg realistisch. Hoe doen de acteurs dit? Tijdens deze workshop Movie Fighting leren leerlingen vechten zoals in films. Het gaat niet over agressieve vechtscènes met wapens, maar het is een theatrale bewegingsactiviteit waarbij twee spelers in slow motion én op afstand een dramatisch schijngevecht voeren.

Opbouw workshop Movie Fighting

Voor de workshop Movie Figthing komt een professionele acteur en tevens workshopdocent naar jullie school toe! De workshop start met een uitleg over het vechten in films en een warming up, het is belangrijk dat de spieren goed warm zijn en dat de technieken helder zijn. Hierna gaan de leerlingen in tweetallen een aantal vechttechnieken oefenen, uit deze technieken bestaat hun uiteindelijk schijngevecht namelijk. De leerlingen moeten heel precies naar elkaar leren kijken en op de juiste manier op elkaar reageren. Hoe kan je bijvoorbeeld iemand slaan zonder diegene echt te slaan? En hoe speel je dan dat je geslagen wordt? Concentratie is de basis voor de goede samenwerking tussen twee spelers. Als iedereen de technieken onder de knie heeft, mogen de tweetallen een levensecht schijngevecht bedenken en laten zien. Veiligheid staat natuurlijk voorop tijdens de workshop.

Op zoek naar een soortgelijke workshop alleen voor een jongere doelgroep? Bekijk dan onze workshop piratenstunts!

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basistechnieken van movie fighting.
  • Leerlingen leren om veilig en fysiek samen te werken en zich hierbij te concentreren.
  • Leerlingen leren bewust een bepaalde beweging te kiezen en deze gecontroleerd uit te voeren.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

De voorkeur gaat uit naar een ruime lege locatie, bijvoorbeeld een gymzaal. In een regulier lokaal zijn de tafels verwijderd zodat leerlingen zich niet kunnen stoten en er liggen gymmatten. Op de locatie is een geluidsinstallatie aanwezig.

Meer informatie aanvragen