Workshop Schimmenspel

Schimmenspel is een toneelvorm waarbij men met schaduwen acteert. Het witte scherm geeft de leerlingen talloze mogelijkheden om een verhaal te vertellen. Geheimzinnig door kleine of hele grote schaduwen en spannend door magische illusies te creëren. Samen met de workshopdocent ontdekken de leerlingen alle mogelijkheden!

Opbouw workshop Schimmenspel

De workshop Schimmenspel start met een introductie over deze bijzondere toneelvorm. Hierbij krijgen de leerlingen inspirerende voorbeelden te zien. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag en ontdekken ze hoe je een verhaal kan uitbeelden met schaduweffecten. Daarbij leren de leerlingen over het toepassen van bijvoorbeeld vertraging en uitvergroting. Gebruikmakend van hun lichaam, licht en attributen bedenken en maken ze eigen scènes in groepjes. Samenwerken is hierbij erg belangrijk, want samen kan je de meest grote en mooie figuren maken. De leerlingen oefenen achter het witte scherm en uiteindelijk voeren alle groepjes hun scène op. Een bijzonder schouwspel!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe ze een emotie in fysiek spel en met schaduweffecten kunnen laten zien.
  • Leerlingen leren verschillende speltechnieken met gebruik van licht, zoals vertraging en uitvergroting.
  • Leerlingen leren om met hun lichaam beeldende vormen te creëren, individueel en in samenwerking.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 450,00 per dagdeel of € 575,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 35 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 20 euro per dag.

Benodigdheden

Een ruim lokaal dat vrijwel volledig verduisterd kan worden. De tafels en stoelen moeten makkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang van de workshop in een kring.

    Meer informatie aanvragen