Workshop Slapstick

Onhandig doen is de regel!

Struikelen, vallen, botsen: het gebeurt allemaal met veel humor in de workshop Slapstick.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is slapstick en wat zijn hier voorbeelden van?

Beginnen

De leerlingen krijgen uitleg over technieken en oefenen daarmee.

Doen

De leerlingen spelen komische slapstickscènes.

Delen

De leerlingen laten aan elkaar zien wat ze hebben geleerd.

Spreek je leerlingen aan op hun fantasie, humor en fysieke vaardigheden.

Wie kent Mr. Bean niet? Hij is altijd hilarisch en het ziet er heel simpel uit. Hetzelfde geldt voor De Dikke en de Dunne en Charlie Chaplin. Deze vorm van theater heet slapstick, en een grote dosis humor is hierbij van groot belang. Tijdens de workshop Slapstick leren de leerlingen zelf grappige scènes te maken. Hoe glij je bijvoorbeeld over een bananenschil uit, zonder blauwe plekken te krijgen? Bewegingen en beeld vertellen het verhaal bij slapstick. Onze professionele workshopdocenten komen naar jullie school toe en nemen de leerlingen onder hun hoede. Door hun expertise, kennis van het onderwijs en enthousiasme is elke workshop weer opnieuw een denderend succes!

Opbouw workshop Slapstick

De workshop Slapstick start met een korte introductie waarin de workshopdocent uitlegt wat slapsticks zijn en voorbeelden geeft. Hierna gaan de leerlingen werken aan een aantal basistechnieken. Ze oefenen onder andere val- en botstechnieken, zonder zich daarbij te blesseren. Om ervoor te zorgen dat dit soort scènes goed lukken moeten er goede afspraken gemaakt worden over de timing: samenwerken dus! Bovendien zijn de scènes zonders tekst, dus dit maakt het een extra uitdaging. Uiteindelijk maken de leerlingen hun eigen zelfbedachte slapstick, waarbij ze ook verschillende attributen mogen gebruiken. Lachen is gegarandeerd tijdens deze workshop!

Een andere toffe theaterworkshop die Grote Broer aanbiedt is de workshop Fotostrip!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basistechnieken van slapstick.
  • Leerlingen leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken bij het overbrengen van een boodschap en hierbij op elkaar te reageren.
  • Belangrijk is dat er altijd een komisch element in de slapstick zit en dat er niet wordt gesproken.
  • Leerlingen werken improviserend hun eigen ideeën uit.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang in een halve cirkel. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Slapstick