Workshop Soapacteren

De leerlingen duiken in de wereld van de soap. Ze kruipen in de huid van personages, maken soapscènes en leren wat zo bijzonder is aan soapacteren. Uiteindelijk voeren ze eigen scènes voor elkaar op met natuurlijk in iedere scène een spannende cliffhanger!

Opbouw workshop Soapacteren

Tijdens de workshop Soapacteren leren leerlingen over de basisbeginselen van de soap. Denk aan de cliffhanger, de verschillende soaptypes en over hoe mensen in soaps op elkaar reageren. Ook toont de workshopdocent een aantal voorbeelden van soapscènes. In kleine groepjes mogen de leerlingen vervolgens hun eigen soap bedenken. Ze creëren hun eigen personages, verhaallijnen met onverwachte wendingen en cliffhangers. De leerlingen oefenen de zelfgemaakte soaps en uiteindelijk voeren ze het voor elkaar op met een bijpassend muziekje. Wie heeft de spannendste cliffhanger?

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Leerdoelen

 • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van het soapgenre en doen ervaring op met het uitspelen hiervan.
 • De creativiteit van de leerlingen wordt aangesproken en gestimuleerd door het maken en uitspelen van eigen verhaallijnen waarin niets te gek is.
 • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer en hun ideeën samen te voegen tot een lopende scène.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 460,- per dagdeel of € 595,- voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.