Workshop Soapacteren

Duik in de wereld van de soap

Van plottwist tot cliffhanger: in de workshop Soapacteren ontdekken leerlingen dit leuke spelgenre waarin niets te gek is!

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een uitleg over soapacteren.

Beginnen

De leerlingen oefenen met de basisbeginselen en -technieken.

Doen

De leerlingen bedenken een verhaallijn en maken een scène.

Delen

De leerlingen voeren hun soapscènes voor elkaar op.

Verbeelding, humor en spel komen samen in deze verrassende workshop.

De leerlingen duiken in de wereld van de soap. Misschien kennen ze wel een soapserie zoals Goede Tijden, Slechte Tijden. Tijdens deze workshop soapacteren kruipen de leerlingen in de huid van personages, maken soapscènes en leren wat zo bijzonder is aan soapacteren. Uiteindelijk voeren ze eigen scènes voor elkaar op met natuurlijk in iedere scène een spannende cliffhanger!

Opbouw workshop Soapacteren

Tijdens de workshop Soapacteren leren leerlingen over de basisbeginselen van de soap. Denk aan de cliffhanger, de verschillende soaptypes en over hoe mensen in soaps op elkaar reageren. Ook toont de workshopdocent een aantal voorbeelden van soapscènes. De workshopdocent van Grote Broer is een professionele acteur en heeft daarnaast veel ervaring met het lesgeven aan basisschool leerlingen. In kleine groepjes mogen de leerlingen vervolgens hun eigen soap bedenken. Ze creëren hun eigen personages, verhaallijnen met onverwachte wendingen en cliffhangers. In een soap is het verhaal erg belangrijk en daar focust de workshop dan ook op. De leerlingen oefenen de zelfgemaakte soaps en uiteindelijk voeren ze het voor elkaar op met een bijpassend muziekje. Wie heeft de spannendste cliffhanger?

Tijdens deze workshop soapacteren worden alle leerlingen eventjes échte acteurs, wie weet ontdekt iemand wel een verborgen passie?

Geïnteresseerd in een dag vullend theater project? Bekijk dan vooral ook ons theater dagproject Hotel Heerlijk.

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de basiselementen van het soapgenre en doen ervaring op met het uitspelen hiervan.
  • De creativiteit van de leerlingen wordt aangesproken en gestimuleerd door het maken en uitspelen van eigen verhaallijnen waarin niets te gek is.
  • Leerlingen leren om samen te werken op de speelvloer en hun ideeën samen te voegen tot een lopende scène

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digibord met geluidsingang en toegang tot internet.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Soapacteren