Workshop Theaterspelletjes

Veel plezier met theater en spel

In deze workshop maken de jongste leerlingen op een laagdrempelige en vrolijke manier kennis met theater.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop begint met een inleiding: wat gaan we doen?

Beginnen

De leerlingen doen improvisatieoefeningen.

Doen

Het spel wordt verder uitgebouwd met o.a. personages en attributen.

Delen

Wat vonden jullie ervan? De leerlingen delen hun indrukken.

Deze workshop sluit aan op de belevingswereld van kleuters. Plezier staat voorop!

Theater is een prachtige kunstvorm voor alle leeftijden! Grote Broer biedt diverse workshops aan rondom theater, maar de workshop theaterspelletjes is bewust zo ontwikkeld dat deze perfect aansluit bij de belevingswereld en ervaringen van kleuters! Op een laagdrempelige manier en met veel spelvorm erin verwerkt maken de leerlingen kennis met de mooie wereld van theater en theaterspelen!

Opbouw workshop Theaterspelletjes

Hoe ziet de workshop theaterspelletjes er precies uit? Dit hangt af van de klas en de workshopdocent, maar er zitten altijd een aantal vaste onderdelen in. De kleuters spelen uitdagende en actieve theaterspelletjes die bij het niveau van de groep aansluiten. Ze doen diverse improvisatiespelletjes, zoals het aanbelspel (wie staat er achter de deur en wat komt die persoon doen?). Zo leren ze zich in een personage verplaatsen. De workshopdocent kan ook een koffer met verschillende voorwerpen meenemen. Deze voorwerpen gebruikt de docent om de fantasie en verbeeldingskracht van de leerlingen aan te wakkeren. Een hoed kan je op je hoofd zetten, maar waarvoor kan je een hoed nog meer gebruiken? Een workshop waarbij het plezier voorop staat!

Is theater nou écht iets voor jullie school? Bekijk dan ook ons fantastsiche dagproject Hotel Heerlijk en tover de school om in een hotel, elke leerling krijgt een rol en er is een spetterende voorstelling aan het einde!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

 • Leerlingen ontdekken hoe leuk theater is.
 • Leerlingen maken op een laagdrempelige manier kennis met theater.
 • Leerlingen leren zich in een personage te verplaatsen.
 • De fantasie en verbeeldingskracht van leerlingen wordt aangesproken.
 • Het plezier staat voorop.

Workshopkosten

 • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
 • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
 • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Theaterspelletjes