Workshop Natuurdans

Stel je voor dat je met blote voeten op het mos staat. Je wiebelt lekker met je tenen terwijl een konijn vrolijk om je heen springt. De natuur in al zijn facetten biedt volop inspiratie voor dans en beweging. Wij horen bij de natuur en de natuur hoort bij ons. Met al zijn bewegingen: van dartelende hertjes en wuivend riet tot fladderende vlinders. Je zou het dansen kunnen noemen! In deze workshop Natuurdans maken de leerlingen kennis met dansen vanuit hun eigen gevoel en beleving. Met de natuur als veelzijdige inspiratiebron.

Opbouw workshop Natuurdans

Deze dansworkshop start met verschillende leuke opdrachten die de leerlingen in beweging brengen. Daarbij leren ze dat iedereen danst op zijn eigen manier. Er is geen goed of fout, het gaat erom dat je lekker beweegt! Daarna zetten de leerlingen hun verbeelding aan het werk. Stel, je loopt door het bos. Welke dieren kom je dan tegen en hoe bewegen die? Denk bijvoorbeeld aan eekhoorns, konijnen en vogeltjes. En hoe dansen mensen eigenlijk? Zo maken de leerlingen de verbinding tussen de natuur en de vrije expressie van de dans. Door te bewegen en te dansen ontdekken ze hoe ze zichzelf kunnen uiten, zowel fysiek als emotioneel. De workshop eindigt met een fijne en rustgevende cooling down voor de leerlingen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • De leerlingen worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen en de mogelijkheden van hun lichaam te verkennen aan de hand van muziek.
  • De leerlingen leren te coördineren, op ritme te werken en onverwachte bewegingen in te zetten.
  • De leerlingen leren efficiënt om te gaan met hun kracht en lichaam, zonder daarbij vanuit spierkracht te werken.
  • De leerlingen leren om zich te uiten in beweging, via aangeleerde passen en ook via improvisatie.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een gymzaal of een ruim en leeg lokaal. Er ligt een verlengkabel klaar voor de geluidsinstallatie van de workshopdocent.

Meer informatie aanvragen