Workshop Slapstick

De altijd grappige Mr. Bean, iedereen kent hem wel! Tijdens de workshop Slapstick leren de leerlingen zelf grappige scènes te maken. Hoe glij je bijvoorbeeld over een bananenschil uit, zonder blauwe plekken te krijgen? Bewegingen en beeld vertellen het verhaal bij slapstick.

Opbouw workshop Slapstick

De workshop Slapstick start met een korte introductie waarin de workshopleider uitlegt wat slapsticks zijn en voorbeelden geeft. Hierna gaan de leerlingen werken aan een aantal basistechnieken. Ze oefenen onder andere val- en botstechnieken, zonder zich daarbij te blesseren. Om ervoor te zorgen dat dit soort scènes goed lukken moeten er goede afspraken gemaakt worden over de timing: samenwerken dus! Bovendien zijn de scènes zonders tekst, dus dit maakt het een extra uitdaging. Uiteindelijk maken de leerlingen hun eigen zelfbedachte slapstick, waarbij ze ook verschillende attributen mogen gebruiken. Lachen is gegarandeerd tijdens deze workshop!

Leerdoelen

 • Leerlingen leren de basistechnieken van slapstick.
 • Leerlingen leren hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken bij het overbrengen van een boodschap en hierbij op elkaar te reageren.
 • Belangrijk is dat er altijd een komisch element in de slapstick zit en dat er niet wordt gesproken.
 • Leerlingen werken improviserend hun eigen ideeën uit.

Workshopkosten

 • Prijs per workshop: € 450,00 per dagdeel of € 575,00 voor beide dagdelen.
 • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
 • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

 • Reiskosten bedragen 35 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
 • Er zijn geen materiaalkosten.

Benodigdheden

Een ruim leeg lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. De stoelen staan bij aanvang in een halve cirkel. Er is een smart- of digiboard met geluidsingang en toegang tot internet.

  Meer informatie aanvragen

  Je ontvangt een bevestigingsmail nadat je een aanvraag hebt gedaan. Heb je deze niet ontvangen? Neem dan even telefonisch contact met ons op of probeer het opnieuw.